Maand april 2020

Blog | Maand april 2020

Maand april 2020

De maand april 2020 is de tweede maand met de intelligente lockdown vanwege het coronavirus. Thuiswerken, de 1,5 meter afstand en niet gezellig zomaar bij vrienden en familie langs gaan. Uiteten zit er helaas ook niet in, maar wat je wel kan doen is een maaltijd bestellen bij een restaurant. Juist nu is het belangrijk om lokale restaurants te ondersteunen. Ik heb hierover een blog geschreven, deze kan je lezen via onderstaande link.

Aan het hogere bezoekersaantal op mijn website zie ik dat veel mensen ook zelf aan het kokkerellen zijn. Deze maand kwamen maar liefst 9 recepten online! Waaronder nog 2 recepten voor Pasen: de croissantkrans met roerei en een oude kaassalade met grove mosterd. Ook maakte ik recepten met asperges die ik van het Nederlands Asperge Centrum had gekregen. Zoals de gebonden witte aspergesoep en witte asperges op klassieke wijze. De andere recepten zijn bruschetta met biefstuk en pesto, Griekse tzatziki, pitabroodjes van volkoren tarwemeel, pitabroodjes met kipshoarma en tzatziki en makreelsalade voor op brood of toast.

Lokale restaurants ondersteunen tijdens en na coronacrisis.

Een aantal weken geleden hebben restaurants in Nederland de deuren moeten sluiten door de uitbraak van de infectieziekte COVID-19. Juist nu is het zo belangrijk om lokale restaurants te ondersteunen tijdens en na de coronacrisis! Onder andere huur- en personeelskosten lopen wel door, terwijl er weinig tot geen inkomsten zijn.

Hoe kunnen wij lokale restaurants ondersteunen? Door een heerlijke maaltijd thuis te laten bezorgen of af te halen! Mijn vriend en ik hebben een driegangenmenu thuis laten bezorgen en het was zeker een succes.

In deze blog (klik op onderstaande foto) de restaurants in Nederland waar ik al eerder op Kokkerellen met Suus een #hotspot over heb geschreven. Ook heb ik erbij gezet of ze tijdelijk gesloten zijn of dat er afhaal- en bezorgmogelijkheden zijn. Dat helaas 1 restaurant al definitief de deuren heeft moeten sluiten, zegt wel genoeg dat het mega belangrijk is om lokale restaurants te ondersteunen, ook na de coronacrisis!

Lokale restaurants ondersteunen tijdens en na coronacrisis
2 jaar Kokkerellen met Suus + winactie

Heb je het al gezien? Kokkerellen met Suus bestaat alweer 2 jaar. Daarom is er een leuke winactie in samenwerking met KaasKraam. Je kan een fantastisch kaas-wijnpakket winnen, doe mee via Instagram of Facebook. Klik op onderstaande foto om naar de blog te gaan met meer info hierover.

2 jaar Kokkerellen met Suus + winactie
Recepten maand april 2020:

Klik op de titel voor een link naar het recept.

Croissantkrans met roerei
Croissantkrans met roerei

Een heerlijke croissantkrans gevuld met roerei, bacon, lente-ui en kastanjechampignons. Super lekker voor de lunch of brunch met Pasen!

Oude kaassalade met grove mosterd - Kokkerellen met Suus
Oude kaassalade met grove mosterd

Een heerlijke frisse oude kaassalade met grove mosterd, yoghurt mayonaise en stukjes augurk. Lekker voor op toast of brood!

Gebonden witte aspergesoep - Kokkerellen met Suus
Gebonden witte aspergesoep

Het voorjaar is de tijd van het witte goud: de witte asperges. Daar kan je natuurlijk lekkere gebonden witte aspergesoep mee maken!

Bruschetta met biefstuk en pesto
Bruschetta met biefstuk en pesto

Deze bruschetta met biefstuk en zelfgemaakte groene pesto zijn fantastisch lekker. In 20 minuten staat dit heerlijke borrelhapje bij jou op tafel!

Witte asperges op klassieke wijze
Witte asperges op klassieke wijze

Het voorjaar is de tijd van de witte asperges. Hierbij stap voor stap het recept van witte asperges op klassieke wijze met ei, beenham, saus en peterselie.

Griekse tzatziki
Griekse tzatziki

De tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht gemaakt met Griekse yoghurt, komkommer, knoflook, olijfolie, citroensap en dille.

Pitabroodjes van volkoren tarwemeel
Pitabroodjes van volkoren tarwemeel

Met dit basisrecept maak je zelf stap voor stap pitabroodjes van volkoren tarwemeel. Leuk en makkelijk om te maken om ze daarna te vullen of te beleggen.

Pitabroodje met kipshoarma en tzatziki
Pitabroodjes met kipshoarma en tzatziki

Dit pitabroodje met kipshoarma en tzatziki is een heerlijk comfortfood gerecht. De pitabroodjes, tzatziki en kipshoarma maak je gemakkelijk zelf!

Makreelsalade voor op brood of toast
Makreelsalade voor op brood of toast

Van gerookte makreel maak je deze heerlijke frisse makreelsalade voor op brood of toast. Lekker en gezond vanwege de visvetzuren in vette vis zoals makreel.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.