Bruschetta met biefstuk en pesto

Bruschetta met biefstuk en pesto

Bruschetta met biefstuk en pesto

Natuurlijk doe ik weer mee met de #swiepswoepswap van Mandy and More van de maanden maart/april. Deze keer werd ik gekoppeld aan Tamara van ‘Aan tafel met Tammie‘, een echte kaas- en wijnliefhebber. Op haar website vind je zowel culinaire creaties als makkelijke en snelle gerechten. Bij het uitzoeken van een recept kwam ik de ‘bruschetta’s met biefstuk, roomkaas en balsamico‘ tegen. Een heerlijk borrelhapje die ik swiepswoepswapperde naar ‘bruschetta met biefstuk en pesto’. Als topping gebruikte ik de Grozette sensation flakes, die ik kreeg in de Kroon op het werk foodybox lente. Het is een super lekker borrelhapje, met natuurlijk een glas wijn erbij!

Aantal: 8 belegde bruschetta

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
  • 150 gram (kogel)biefstuk
  • 1 Robuust demi baguette bruin
  • 1x zelfgemaakte groene pesto
  • Handvol rucola
  • Grozette sensation flakes
  • Balsamico crème
  • Klontje roomboter
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Oven
  • Kwastje
  • Koekenpan
  • Aluminiumfolie
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd het stokbrood schuin in plakken en besmeer beide kanten met een kwastje in met wat olijfolie. Bak de plakjes stokbrood in 10 minuten knapperig.
  2. Doe een klontje roomboter en een scheut olijfolie in de koekenpan. Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is. Bestrooi beide zijden van de biefstuk met zout en peper. Bak de biefstuk aan beide kanten 2 minuten bruin. Ik had een dunne biefstuk, maar bij een dikkere biefstuk bak je het aan beide zijden wat langer. Pak de biefstuk losjes in aluminiumfolie en laat rusten.
  3. Haal de plakjes stokbrood uit de oven en besmeer met de pesto. Leg er wat blaadjes rucola bovenop.
  4. Snijd de biefstuk in dunne plakken. Leg de plakken biefstuk op de bruschetta.
  5. Bestrooi de bruschetta met biefstuk en pesto met de Grozette sensation flakes (Parmezaanse kaas kan ook) en druppel er nog wat balsamico crème over.
Salade | bruschetta met avocado salade

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Liever een vegetarische variant van bruschetta’s? Op Kokkerellen met Suus staat een heerlijk recept van bruschetta met avocado salade.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.