In de afgelopen week kwamen de basisrecepten Griekse tzatziki en pitabroodjes van volkoren tarwemeel online op Kokkerellen met Suus. Vandaag een gerecht waarbij je deze 2 recepten gebruikt: pitabroodjes met kipshoarma en tzatziki. De shoarma maak je heel gemakkelijk zelf van kippendijen. De kipshoarma heb ik gemarineerd met de Euroma Turkse shoarmakruiden. Deze kruiden had ik gekregen in de foodybox lente van Kroon op het werk. Ik ga zeker nog een keer de pitabroodjes met kipshoarma en tzatziki maken! Een makkelijk en een heerlijk comfortfood gerecht!
Aantal: 2-4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten en 10 minuten marineren
Ingrediënten:
- 340 gram kippendijen
- 12 gram Euroma Turkse shoarmakruiden
- 2 knoflooktenen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui
- 2 grote of 4 normale grootte pitabroodjes
- Griekse tzatziki
- Gesneden ijsbergsla
Benodigdheden:
- Schaal
- Knoflookpers
- Koekenpan
Bereidingswijze:
- Snijd de kippendijen in smalle reepjes en doe in een schaal. Knijp boven de schaal de knoflooktenen uit met een knoflookpers. Meng de kipreepjes met de Turkse shoarmakruiden en olijfolie. Laat minimaal 10 minuten marineren.
- Zet een koekenpan op het vuur en bak daarin de gemarineerde kipshoarma reepjes gaar en bruin. Snijd de rode uien in dunne halve ringen en bak mee met de kipshoarma.
- Snijd de pitabroodjes open en vul met een handje ijsbergsla.
- Verdeel daar bovenop de kipshoarma en een eetlepel tzatziki.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Bij dit recept gebruik je zelfgemaakte Griekse tzatzki. De tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht gemaakt met Griekse yoghurt, komkommer, knoflook, olijfolie, citroensap en dille.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Heb je wel eens zelf pitabroodjes gemaakt? Met dit basisrecept maak je zelf stap voor stap pitabroodjes van volkoren tarwemeel. Leuk en makkelijk om te maken om ze daarna te vullen of te beleggen.