Pitabroodjes van volkoren tarwemeel

Pitabroodjes van volkoren tarwemeel

Pitabroodjes van volkoren tarwemeel

Wat is het toch leuk en lekker om je eigen broodjes te bakken! Ook mooi om het deeg te zien rijzen in de kom. Deze week een serie van recepten waarbij afgelopen dinsdag het recept van Griekse tzatziki online is gekomen. Vandaag een recept voor pitabroodjes gemaakt van volkoren tarwemeel. Zondag komen deze 2 recepten samen in een heel lekker recept! Waarom heb ik gekozen voor volkoren tarwemeel? Ik eet eigenlijk heel weinig wit brood, want volkoren is een gezondere keuze. De pitabroodjes zijn makkelijk en leuk om te maken! Deeg kneden, rijzen, uitrollen en bakken in de oven. Je kunt pitabroodjes zowel vullen als beleggen. Maak jij ook binnenkort dit recept van pitabroodjes gemaakt van volkoren tarwemeel?

Aantal: 6 grote pitabroodjes of 8 pitabroodjes van normaal formaat

Bereidingstijd: totaal 50 minuten + 1 uur rijzen.

Ingrediënten:
  • 300 gram volkoren tarwemeel
  • 175 ml lauwwarm water
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1/2 zakje gist
  • 1 theelepel suiker
  • Flinke snuf zout
  • Olijfolie om de kom mee in te vetten
Benodigdheden:
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Vershoudfolie
  • Schaal
  • Deegroller
Bereidingswijze:
  1. Meng het lauwwarme water met de gist en suiker. Roer even door en laat 10 minuten staan.
  2. Doe de volkoren tarwemeel, olijfolie en zout in de schaal. Roer een keer door en meng deze daarna met het water met gist en suiker. Kneed 10 minuten goed door tot een soepel deeg.
  3. Leg de deegbal in een ingevette schaal en dek af met vershoudfolie. Zet de schaal op een warme plek. Laat het deeg 1 uur rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op een zo hoog mogelijke temperatuur. Bij mijn oven is dat 230 graden. Zet de bakplaat in de oven.
  5. Kneed het deeg kort door en verdeel het deeg in 6 stukken voor grote pitabroodjes en in 8 stukken voor pitabroodjes van normaal formaat.
  6. Maak er balletjes van en rol met een deegroller uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Leg de uitgerolde pitabroodjes op bakpapier en daarna op de voorverwarmde bakplaat.
  7. Bak de pitabroodjes in 5 tot 10 minuten bruin en knapperig.
  8. Snijd de pitabroodjes van volkoren tarwemeel open om ze te vullen.
Basic | flatbread van yoghurt

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

De smaak te pakken na het bakken van de pitabroodjes van volkoren tarwemeel? Wat leuk! Op Kokkerellen met Suus staat ook al een basisrecept voor flatbread van yoghurt. Deze flatbreads heb ik al regelmatig gemaakt en past bij verschillende gerechten: soep, stoofpot of een salade.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.