Eet jij elke week vette vis? De visvetzuren (omega 3-vetzuren) zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies van het Voedingscentrum om 1 keer per week vis te eten. De laatste tijd probeer ik bewust vaker vette vis te eten, zoals haring, zalm of makreel. Vroeger heb ik geleerd om zelf een gerookte makreel schoon te maken, maar je kan ook makreelfilets halen bij de visboer. Hiermee ondersteun je natuurlijk meteen de lokale ondernemer! Van gerookte makreel maak je deze heerlijke frisse makreelsalade voor op brood of toast. Lekker en gezond!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 1 grote gerookte makreel of 3 makreelfilets
- 3 eetlepels yoghurt mayonaise
- 2 tomaten
- 2 lente-uien
- 1 knoflookteen
- Snufje zout
- Flinke snuf peper
Benodigdheden:
- Schaal
- Knoflookpers
Bereidingswijze:
- Maak de makreel schoon en doe het in een schaal.
- Prak de makreel los met de yoghurt mayonaise.
- Snijd de tomaten in blokjes en de lente-uien in ringen.
- Knijp de knoflook met de knoflookpers uit boven de schaal.
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
- Breng op smaak met een snufje zout en een flinke snuf peper.
- De makreelsalade is lekker voor op brood bij de lunch of bij de borrel op toast.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Wil je geen vissalade, maar juist een andere salade op brood of een toastje? Denk dan eens aan deze heerlijke frisse oude kaassalade met grove mosterd, yoghurt mayonaise en stukjes augurk.