Witte asperges op klassieke wijze

Witte asperges op klassieke wijze

Witte asperges op klassieke wijze

Het voorjaar is de tijd van het witte goud: de witte asperges. Vorige week kwam al de gebonden witte aspergesoep online op Kokkerellen met Suus. Ik had nog wat asperges over die ik had gekregen van het Nederlands Asperge Centrum en daar heb ik de witte asperges op de klassieke wijze mee gemaakt. Ook gebruikte ik de Maggi Kant & Klare Aspergesaus, deze zat in de Foodybox Lente van Kroon op het werk. Eigenlijk ben ik niet van de pakjes en zakjes, maar eten wil ik niet zomaar weggooien. We probeerden de saus uit en we vonden het veel te zout. Het is super makkelijk, maar een volgende keer maak ik de saus liever zelf. Hierbij het recept voor witte asperges op klassieke wijze, met natuurlijk ei, beenham en peterselie!

Aantal: 1 persoon

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
Benodigdheden:
 • Pan
 • Steelpan
 • Garde
 • Dunschiller
 • Schenkkannetje
Bereidingswijze:
 1. Breng de pan en steelpan beiden met water aan de kook.
 2. Schil ondertussen de witte asperges 2 keer rondom. Doe de asperges in het water van de pan samen met een klontje boter en een snufje zout. Na 10 minuten doe je het gas uit en laat je de asperges nog 10 minuten in het warme water staan.
 3. In de steelpan kook je het ei in 5-6 minuten halfzacht en 8 minuten hard. Kies wat jij lekker vindt bij de asperges. Laat het ei schrikken met koud water, schil daarna het ei en snijd in kleine blokjes.
 4. Spoel de steelpan even om en doe hierin de Maggi Kant & Klare aspergesaus. Warm deze op laag vuur op en blijf met een garde steeds goed roeren. Je kan de saus ook in de magnetron verwarmen, zie verpakking.
 5. Snijd de peterselie fijn en doe de helft in de aspergesaus. Doe de aspergesaus in een schenkkannetje en doe er als garnering nog wat peterselie over.
 6. De plak beenham mag in dunne reepjes worden gesneden.
 7. Maak het bord op door de asperges in het midden op het bord te leggen. Daaroverheen verdeel je het ei, beenham en peterselie. De witte asperges op klassieke wijze serveer je met de aspergesaus erbij.
Gebonden witte aspergesoep - Kokkerellen met Suus

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Naast de witte asperges op klassieke wijze, kan je nog veel meer lekkere recepten maken met witte asperges! Bijvoorbeeld deze lekkere gebonden witte aspergesoep! Van de onderkanten en de schillen van de asperges maak je de bouillon. Met bloem en roomboter bind je de soep.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.