31 december 2022, de laatste dag van de maand december en van het jaar 2022. Daar hoort natuurlijk een terugblik bij! In 2022 kwamen er op Kokkerellen met Suus 48 recepten online. Sinds dit jaar plaats ik elke maand een review van jullie over gemaakte recepten, bedankt voor het enthousiasme! Dit jaar mocht ik veel reizen: Sint Maarten, de Belgische Ardennen, de Rioja streek in Noord-Spanje, 4 eilanden op Hawaii: Oahu, Big Island, Maui en Kauai, Curaçao en begin december een weekendje Gent. Ook hier deel ik graag over doormiddel van blogs met tips of als hoogtepunt op Instagram @kokkerellenmetsuus. Op naar net zo’n fantastisch jaar als 2022!
In de maand december 2022 kwamen er maar liefst 8 recepten online op Kokkerellen met Suus! Uiteraard veel recepten voor de Kerst, zoals de krans van cocktailworstjes in bladerdeeg. Als voorgerechten maakte ik vitello tonnato en een knolselderij salade met appel en hazelnoten. Voor de hoofdgerechten maakte ik beenham met honing en mosterd en ravioli gevuld met gorgonzola en een champignon roomsaus erbij. Als nagerechten maakte ik scroppino met limoncello en de klassieke tiramisu met amaretto en rauwe eieren. Natuurlijk heb ik ook voor oud & nieuw een recept gemaakt, namelijk oliebollen met appel, kaneel en rozijnen.
Bedankt voor je bezoek aan mijn website kokkerellenmetsuus.nl of dat je mij volgt op social media. Voor 2023 heb ik leuke plannen met Kokkerellen met Suus. Fijne jaarwisseling en graag tot ziens in 2023!
Recepten maand december 2022:
Klik op de titel of foto voor een link naar het recept.
Een krans gemaakt van cocktailworstjes in bladerdeeg. Een leuk baksel voor het kerstdiner van kinderen op school of als hapje bij een borrel.
Een feestelijk Italiaans voorgerecht: vitello tonnato. Een gemakkelijk recept van fricandeau met tonijnsaus en in slechts 15 minuten op tafel.
Heerlijke voorgerecht voor Kerst: knolselderij salade met appel en hazelnoten. Ook lekker als bijgerecht of als lunch salade.
Wil je met Kerst een smaakvol, makkelijk en niet duur stuk vlees serveren? Denk dan eens aan deze beenham met honing en mosterd!
Op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht voor Kerst? Zoek dan niet verder en maak deze ravioli met gorgonzola en champignon roomsaus.
Scroppino is een cocktail / spoom uit het noorden van Italië. Ik gaf een twist aan de scroppino door de wodka te vervangen voor limoncello.
Het basisrecept van een klassieke tiramisu gemaakt met onder andere amaretto en rauwe eieren. Ideaal voor feestdagen zoals Kerst of Pasen.
Op naar oud & nieuw, daar horen natuurlijk oliebollen bij! Maak ook deze zoete variant: oliebollen met appel, kaneel en rozijnen.