Ravioli met gorgonzola en champignon roomsaus

Ravioli met gorgonzola en champignon roomsaus

Ravioli met gorgonzola en champignon roomsaus

Op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht voor Kerst? Zoek dan niet verder en maak deze ravioli met gorgonzola en champignon roomsaus. Een super smaakvol gerecht en een leuk recept om te maken. De ravioli maak je eenvoudig zelf met pastadeeg en een vulling van spinazie en gorgonzola. Daarbij maak je een champignon roomsaus met witte wijn. Qua voorbereidingen kan je de ravioli met gorgonzola en de champignon roomsaus al grotendeels maken. Kort voor het serveren kook je de ravioli, warm je de saus op en roer je het voorzichtig door elkaar. Deze ravioli met gorgonzola en champignon roomsaus is echt een heerlijk vegetarisch gerecht voor het kerstdiner.

Recept ‘Ravioli met gorgonzola en champignon roomsaus’

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

Ravioli:

  • 1/2 recept verse pasta
  • 200 gram spinazie
  • 1 rode ui
  • 5 knoflooktenen
  • 100 gram gorgonzola
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Champignon roomsaus:

  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 3 theelepels gedroogde tijm
  • 150 ml witte wijn
  • 250 ml kookroom
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Ter garnering:

  • Pijnboompitten
  • Gorgonzola
Benodigdheden:
  • Pastamachine
  • Ravioli vorm
  • Hapjespan
  • Schaaltje
  • Kookpan
  • Koekenpan
Bereidingswijze:
  1. Snijd de rode ui en knoflooktenen fijn en fruit aan in wat olijfolie in een hapjespan. Schep het daarna in een schaaltje.
  2. Doe de spinazie in de hapjespan en laat in een aantal minuten slinken. Laat afkoelen en knijp het vocht eruit. Haal het mes een aantal keren door de spinazie.
  3. Meng de spinazie met de ui, knoflook en gorgonzola. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Haal het pastadeeg door de pastamachine op de hoogste stand tot stand 2.
  5. Leg een vel pasta over de raviolivorm. Vul de rondjes met de vulling, de hoeveelheid van een theelepeltje. Dek af met nog een vel pastadeeg en rol er met een deegroller overheen.
  6. Leg de ravioli op een bord, zorg ervoor dat het niet op elkaar ligt en dek af met vershoudfolie. Herhaal met het overgebleven pastadeeg en tot de vulling op is.
  7. Maak de champignon roomsaus door de ui en knoflook fijn te snijden en aan te fruiten in een hapjespan met wat olijfolie. Maak ondertussen de kastanje champignons schoon en snijd in plakken. Bak mee met de ui en knoflook. Voeg de gedroogde tijm toe. Blus af met de witte wijn. Schenk de kookroom erbij en laat het geheel wat inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Zet een pan gevuld met 2/3 gezouten water op hoog vuur. Zodra het water kookt doe je de helft van de ravioli erbij. Kook de ravioli in 2 tot 3 minuten gaar.
  9. Warm de champignon roomsaus op en doe daarin de gekookte ravioli met gorgonzola en spinazie vulling. Roer voorzichtig door tot alle ravioli bedekt is met de saus.
  10. Maak de borden op door de ravioli met gorgonzola en champignon roomsaus op te scheppen. Strooi er ter garnering geroosterde pijnboompitten op en brokkel er wat gorgonzola over.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Beenham met honing en mosterd

Wil je met Kerst een smaakvol, makkelijk en niet duur stuk vlees serveren? Denk dan eens aan deze beenham met honing en mosterd!

Een fantastisch lekker (kerst)recept is deze bavette rollade met pesto, pancetta en zongedroogde tomaatjes. Gaar deze indirect op de bbq!

Bavette rollade met pesto
Wildstoof onder bladerdeeg

Een wildstoof van hert, wildzwijn en haas met kruiden en specerijen en rode wijn. De wildstoof is afgedekt onder bladerdeeg.

Melanzane alla parmigiana betekent vrij vertaald ‘aubergines met Parmazaanse kaas’. Een van oorsprong Siciliaans (en dus Italiaans) recept.

Melanzane alla parmigiana
Pasta | pasta alla norma

Pasta alla norma is een makkelijk en vegetarisch pastagerecht. Bak de blokjes aubergine direct goudbruin, zodat het in 25 minuten bij jou op tafel staat!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.