
Scroppino is een cocktail dat zijn oorsprong vindt in het noorden van Italië. Het wordt normaal gesproken gemaakt met citroen sortbetijs, wodka en prosecco. Ik gaf er een twist aan door de wodka te vervangen voor limoncello. Scroppino wordt weleens een ‘spoom’ genoemd, een tussengerecht dat ervoor zorgt dat de smaakpupillen neutraliseert. De scroppino met limoncello is ook zeer geschikt als nagerecht met Kerst of bij een Italiaanse avond! In slechts 5 minuten gemaakt en gemakkelijk te verdubbelen tot het aantal personen dat aanwezig is. Een extra glaasje limoncello erbij…
Recept ‘Scroppino met limoncello’
Aantal: 1 persoon
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten:
- 100 gram citroen sorbetijs
- 50 ml prosseco
- 30 ml limoncello
- 1 plakje citroen ter garnering
Benodigdheden:
- Blender
- Champagneglas
Bereidingswijze:
Voorbereiding: Zorg ervoor dat de limoncello in de diepvries ligt en de prosseco in de koelkast staat. Alle ingrediënten wil je namelijk zo koud mogelijk gebruiken om de scroppino met limoncello te kunnen maken.
- Doe de limoncello, de prosseco en het citroen sortbetijs in de blender.
- Mix deze in de blender tot een luchtige scroppino.
- Schenk de scroppino met limoncello in een champagneglas.
- Garneer met een plakje citroen.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Limoncello tiramisu in glaasjes is een fantastisch lekker toetje! Niet moeilijk om te maken en in slechts 15 minuten klaar.
De amaretto sour cocktail is niet te zoet, een beetje zurig en lekker romig door het eiwit. Heel makkelijk te maken, in slechts 5 minuten.


Met een cocktail shaker en de bijbehorende ingrediënten kan je in slechts 5 minuten gemakkelijk deze pornstar martini cocktail zelf maken.