Met dit recept ‘krans van cocktailworstjes in bladerdeeg’ wil ik aftrappen voor de kerstrecepten. De komende weken kunnen jullie 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en 2 nagerechten verwachten op Kokkerellen met Suus! We starten met een lekker en simpel hapje, namelijk een krans gemaakt van cocktailworstjes in bladerdeeg. Ideaal als leuk baksel voor het kerstdiner van kinderen op school waarbij je kind zelf kan meehelpen met het maken ervan. Maar natuurlijk ook lekker bij een borrel!
Recept ‘Krans van cocktailworstjes in bladerdeeg’
Aantal: 18 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 1 blik cocktailworstjes
- 5 plakjes bladerdeeg
- Curry
- 1 ei
- Eventueel maanzaad of sesamzaad
Benodigdheden:
- Oven met rooster
- Springvorm
- Bakpapier
- Bakkwast
- Kopje
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden, het rooster mag in de oven blijven.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het plastic laagje.
- Beleg de onderkant van de springvorm met bakpapier en knip het overige af. Smeer de rand eventueel in met olijfolie.
- Maak het blik met de cocktailworstjes open en laat het vocht weglopen. Doe de cocktailworstjes in een schaaltje.
- Smeer de bladerdeeg plakjes in met wat curry en snijd in 4 vierkantjes.
- Pak een cocktailworstje en leg deze diagonaal op het plakje bladerdeeg. Vouw de punten erover en druk goed aan zodat het blijft plakken.
- Leg het cocktailworstje in bladerdeeg met de punt tegen de rand van de springvorm. Herhaal stap 5 en 6 totdat er een krans ontstaat en al het bladerdeeg of de cocktailworstjes op zijn.
- Klop een eitje los in een kopje en smeer het bladerdeeg in met wat ei. Strooi er eventueel wat maanzaad of sesamzaad over.
- Bak de krans van cocktailworstjes in bladerdeeg in zo’n 10 tot 15 minuten gaar.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Op oudejaarsavond vind ik het leuk om allerlei hapjes op tafel te zetten. Voor kinderen zijn deze vuurpijlen van knakworst fantastisch!
Een pizza kerstboom gevuld met salami, tomatensaus en mozzarella bolletjes. Heerlijk bij een Kerst borrel, lunch of als avondeten.
Deze pannenkoek spiesjes met aardbeien en chocolade zijn mega lekker en leuk als traktatie van kinderen in de klas of bij een picknick.