Blog maand september 2020

Blog | maand september 2020

Blog maand september 2020

In de maand september 2020 kwamen maar liefst 7 heerlijke recepten online! Ook schreef ik een #hotspot over Schmaranz Bräustüberl in Oostenrijk. Daarnaast heb maakte ik de moeilijke keuze dat Kokkerellen met Suus dit schooljaar op een lager pitje gaat. Lees meer hierover in de post op Instagram of Facebook, bedankt voor al jullie lieve reacties!

Deze maand vernieuwde ik de foto van de caprese salade. Ik maakte 2 heerlijke gerechten van de bbq: mini porchetta van speklappen en chicken wings met blue cheese dip. Ook maakte ik het basisdeeg voor pizzadeeg en daarmee maakte ik de heerlijke pizza quattro formaggi. Naar aanleiding van de vakantie in Oostenrijk maakt ik spätzle met spek, champignons en kaas. En voor de #swiepswiepswap een lekkere wortel pastinaak soep met peterselie. Ga naar de website voor een overzicht en links naar deze recepten.

#hotspot | Oostenrijk – Bad Hofgastein – Schmaranz Bräustüberl

Afgelopen zomer waren we op vakantie in Oostenrijk. Op een dag reden wij de 48 km lange Großglockner Hochalpenstraße, één van de mooiste bergwegen van Europa. Na 36 haarspeldbochten heb je een mooie uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk en de grootste gletsjer van de Alpen.

In het dal van Gastein verbleven wij in een typisch Oostenrijks appartement met een groot balkon uitkijkend over het dal. We hebben heerlijk gedineerd bij Schmaranz Bräustüberl in Bad Hofgastein. Bij onze gerechten dronken we helder (hell) bier van de brouwerij. Klik op onderstaande foto om te lezen wat wij hier hebben gegeten.

Recepten maand september 2020

Klik op de titel voor een link naar het recept.

Caprese salade
Caprese salade

Caprese salade is een simpele en lekkere salade. Tomaat, buffelmozzarella en basilicum, meer heb je niet nodig! Lekker als lunch of bij de bbq.

Mini porchetta van speklappen
Mini porchetta van speklappen

Deze mini porchetta van speklappen is een prima alternatief voor porchetta van buikspek. Lekker en makkelijk recept op de bbq!

Zelf pizzadeeg maken - basisrecept
Zelf pizzadeeg maken – basisrecept

Het basisrecept om zelf pizzadeeg te maken. 10 minuten kneden en 2 uur laten rijzen totdat je heerlijke pizza’s kunt bakken.

Pizza quattro formaggi (4 kazen)
Pizza quattro formaggi (4 kazen)

Met dit recept bak je de heerlijke pizza quattro formaggi met deze 4 Italiaanse kazen: gorgonzola, buffelmozzarella, taleggio en Parmezaanse kaas.

Chicken wing met blue cheese dip
Chicken wings met blue cheese dip

Deze lekkere chicken wings met blue cheese dip maak je makkelijk met de zelfgemaakte bbq basis rub. Herinnering aan een Amerika roadtrip.

Spätzle met spek, champignons en kaas
Spätzle met spek, champignons en kaas

Spätzle met spek, champignons en kaas is een heerlijk recept en in slechts 15 minuten klaar! Het zijn deegsliertjes van eieren en lijkt op pasta.

Wortel pastinaak soep met peterselie
Wortel pastinaak soep met peterselie

Deze wortel pastinaak soep met peterselie is heerlijk voor in de herfst of winter en makkelijk om te maken. Op smaak gebracht met komijnzaad en kurkuma.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.