#hotspot Oostenrijk Bad Hofgastein Schmaranz Bräustüberl

#hotspot | Oostenrijk – Bad Hofgastein – Schmaranz Bräustüberl

#hotspot Oostenrijk Bad Hofgastein Schmaranz Bräustüberl
  • Naam: Schmaranz Bräustüberl
  • Land: Oostenrijk
  • Plaats: Bad Hofgastein
  • Adres: Wieden 52, 5630 Bad Hofgastein, Oostenrijk
  • Website
#hotspot Oostenrijk Bad Hofgastein Schmaranz Bräustüberl

Afgelopen zomer waren we op vakantie in Oostenrijk. Op een dag reden wij de 48 km lange Großglockner Hochalpenstraße, één van de mooiste bergwegen van Europa. Na 36 haarspeldbochten heb je een mooi uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk en de grootste gletsjer van de Alpen. Ruim 15 jaar geleden was ik hier ook en ik schrok ervan hoeveel de gletsjer was gesmolten.

#hotspot Oostenrijk Bad Hofgastein Schmaranz Bräustüberl

In het dal van Gastein ligt het dorpje Bad Hofgastein. Hier verbleven wij in een typsich Oostenrijks appartement met een groot balkon uitkijkend over het dal. Op vakantie probeer ik altijd, naast leuke activiteiten, de leukste eetplekjes te zoeken. Dat is zeker weer gelukt, we hebben heerlijk gedineerd bij Schmaranz Bräustüberl in Bad Hofgastein.

#hotspot Oostenrijk Bad Hofgastein Schmaranz Bräustüberl

Schmaranzgut bestaat uit een boerderij, bierbrouwerij, vakantiewoningen en een restaurant. Er zijn 35 zitplaatsen binnen en 60 zitplaatsen in de biergarten. In de voormalige melkstal kan je heerlijke huisgemaakte worsten en biologisch vlees van eigen vee in diverse variaties eten. Als voorgerechtje aten we knapperig donker brood met zelfgemaakte knoflook kruidenboter. Mijn vriend bestelde deze biefstuk met sperziebonen met spek, aardappels en peperroomsaus.

#hotspot Oostenrijk Bad Hofgastein Schmaranz Bräustüberl

Ik bestelde in olijfolie gebakken pasta met paddenstoelen, pompoenpitten en een rundvleessaus van eigen koeien met kaas overbakken. Het was onwijs lekker, een gerecht dat ik thuis ook eens zal maken. Bij onze gerechten dronken we helder (hell) bier van de brouwerij.

#hotspot Oostenrijk Bad Hofgastein Schmaranz Bräustüberl

Om te kunnen betalen liep ik mee naar binnen, waar het blauw hing van de rook. In het restaurant wordt gekookt boven een open vuur, natuurlijk met zelfgemaakte geklaarde boter. Dit was zo leuk om te zien. Ben je in de buurt van Bad Hofgastein in Oostenrijk, ga dan naar Schmaranz Bräustüberl voor een lekker biertje of diner.

#hotspot Kroatië Kalina Oaza Jelinjak
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Via een smalle bergweg kom je bij restaurant Oaza Jelinjak in Kalina in Kroatië. Het is de meest bijzondere plek waar ik ooit heb gegeten! Keuze uit vlees of vis. Met heerlijke zelfgemaakte wijn erbij.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.