Deze maand mocht ik een recept van Anouk’s Kookboek swiepswoepswappen. Super leuk, want vorig jaar mei heb ik geluncht samen met Anouk. Ik koos voor de wortel pastinaak soep van haar website. Het is echt herfstachtig weer en dan hou ik altijd van een lekkere soep. Ik paste het recept iets aan door kurkuma en peterselie toe te voegen. Daarnaast gebruikte ik minder water waardoor de soep wat dikker werd. Qua structuur zo zacht als pompoensoep, super lekker. Deze wortel pastinaak soep is heerlijk en makkelijk om te maken!
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 2 winterpenen (550 gram)
- 3 pastinaken (550 gram)
- 1 (rode) ui
- 3 knoflooktenen
- 1 liter water
- 1 groente bouillonblokje
- 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel kurkuma
- Peper
- Peterselie ter garnering
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Pan
- Dunschiller
- Staafmixer
Bereidingswijze:
- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in olijfolie in de pan aan.
- Schil de winterpenen en pastinaken en snijd in blokjes. Doe bij de ui en knoflook en bak even kort mee.
- Voeg het water toe in de pan en verkruimel het groente bouillonblokje er boven. Doe ook het komijnzaad en de kurkuma erbij.
- Kook 10 minuten op middelhoog vuur en roer regelmatig door.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Breng de wortel pastinaak soep op smaak met peper en garneer met de peterselie.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een echte herfstgroente is de pompoen. Deze pompoensoep met rozemarijn is heel makkelijk om te maken en super lekker! Ook handig als mealprep door de soep al eerder te maken.
Super leuk dat een soepje van mijn website hebt geswappert. Deze versie ga ik ook een keertje uitproberen!
Graag gedaan Anouk! Leuk dat je deze versie ook een keer gaat maken! 🙂