
Wat een heerlijk zomers weer, daar hoort een nieuw bbq recept bij! In de zomer van 2019 maakten we een geweldige rondreis door Amerika. De laatste stop was in het plaatsje Grand Lake bij Rocky Mountains National Park. Onze overnachtingen waren boven The World’s End Brewpub (lees meer hierover bij #hotspot) waar we elke avond wat aten en dronken. Meerdere keren hebben we de buffalo wings besteld met een zelfgemaakte rub. Hierbij werd ook een blue cheese dip geserveerd. Inmiddels maken we regelmatig heerlijke gerechten op de bbq en ik moest weer denken aan deze heerlijke kippenkluifjes. Met de zelfgemaakte basis bbq rub maakte ik chicken wings met een blue cheese dip. Gemakkelijk om te maken en super lekker!
Aantal: 25 chicken wings
Bereidingstijd: 15 minuten + bbq tijd
Ingrediënten:
- 25 kipkluifjes
- Bbq basis rub
- 125 gram crème fraîche light
- 100 gram blauwe kaas (bijv. danish bleu)
- 1 knoflookteen
- 2 takjes peterselie
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Bbq met indirect gedeelte
- Kerntemperatuurmeter
- Schaal
- Hakmolentje
- Schaaltje
Bereidingswijze:
- Steek de bbq aan tot het een temperatuur van 200 graden heeft bereikt. Zorg voor een indirect gedeelte door aan 1 kant geen kolen neer te leggen.
- Doe de kipkluifjes in een schaal en bestrooi met de basis bbq rub.
- Leg de kipkluifjes op het indirecte gedeelte van de bbq en stel de kerntemperatuurmeter in op 72 graden.
- In het hakmolentje mogen alle overige ingrediënten. Meng tot een egale massa en breng op smaak met wat zout en peper. Doe de blue cheese dip in een schaaltje.
- Haal de chicken wings van de bbq als ze een kerntemperatuur van 72 graden hebben bereikt.
- Leg de chicken wings op een bordje met de blue cheese dip erbij.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een ander simpel en smaakvol kip recept van de bbq zijn deze kip paprika spiesen gemarineerd met honing glaze en uitgeperste knoflook.