Mini porchetta van speklappen

Mini porchetta van speklappen

Mini porchetta van speklappen

Jamie Oliver zag ik in een tv-serie porchetta maken in Italië. Een porchetta is een groot stuk buikspek gevuld en opgerold als een rollade. Vaak wordt de porchetta gegaard aan een spit boven een houtvuur. Zo gaaf, dat wil ik ook heel graag een keer maken! Voor nu maakte ik mini porchetta van speklappen. Een heel goed alternatief. Het is zo super lekker dat ik het inmiddels al een aantal keren heb gemaakt.

De speklappen bestrooi je met de basis bbq rub. Op de onderste speklap doe je fijngesneden verse Italiaanse kruiden. Met slagerstouw bind je de speklappen aan elkaar vast. De mini porchetta van speklappen bereid je op het indirecte gedeelte van de bbq. Leuk en lekker idee toch!?

Aantal: 2-4 personen

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten bbq

Ingrediënten:
  • 4 speklappen
  • 4 takjes tijm
  • 6 blaadjes salie
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 2,5 eetlepel basis bbq rub
Benodigdheden:
  • Bbq
  • Slagerstouw
Bereidingswijze:
  1. Steek de bbq aan tot 180 graden en zorg voor een indirect gedeelte.
  2. Besmeer de speklappen aan alle zijden met de fijne mosterd.
  3. Bestrooi de speklappen aan alle zijden met de basis bbq rub.
  4. Snijd de verse kruiden fijn en verdeel over 2 speklappen.
  5. Leg de 2 overgebleven speklappen op de kruiden.
  6. Bind de speklappen met slagerstouw aan elkaar vast. Ik gebruikte 5 stukjes touw per speklap.
  7. Leg de speklappen op het indirecte gedeelte van de bbq als de temperatuur rond de 180 graden is.
  8. Draai de mini porchetta van speklappen na ongeveer 10 minuten om.
  9. Leg eventueel voor een extra knapperig laagje de speklappen nog kort boven direct vuur. Maximaal 30 seconden per kant. Let op: in de basis bbq rub zit suiker, deze verbrand bij een temperatuur van 180 graden.
Moink balls van de bbq - Kokkerellen met Suus

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

De Amerikaanse moink balls zijn gekruide gehaktballetjes met spek er omheen en ingesmeerd met barbecuesaus. Een heerlijk snack van de bbq!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.