Spätzle met spek, champignons en kaas

Spätzle met spek, champignons en kaas

Spätzle met spek, champignons en kaas

Vroeger gingen we met het gezin regelmatig op vakantie naar Oostenrijk. Ik heb daar hele goede herinneringen aan. Wandelen in de bergen, dammetjes bouwen van stenen in riviertjes en de net gekochte ijsjes opeten op de parkeerplaats van de supermarkt. Altijd namen we ook een aantal zakken spätzle mee terug naar huis. Deze deegsliertjes worden gemaakt van eieren en lijkt wel op pasta. De spätzle maakten we met spek, champignons en kaas. Afgelopen zomer waren we op vakantie in Oostenrijk en natuurlijk namen we een aantal zakken spätzle terug mee naar huis. Vaak tijdens actieweken bij de Aldi of Lidl is het inmiddels ook in Nederland te verkrijgen. Het is een heerlijk recept en in slechts 15 minuten klaar!

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
  • 180 gram spätzle (90 gram per persoon)
  • 250 gram spekjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 rode uien
  • 2 knoflooktenen
  • 125 gram geraspte extra belegen of oude kaas
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Pan
  • Grote koekenpan of wok
Bereidingswijze:
  1. Zet een pan met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Doe de spätzle in de pan zodra het water kookt en laat zo’n 10 minuten koken.
  2. Bak de spekjes in de koekenpan aan. Snijd ondertussen de rode uien en knoflook fijn en doe bij de spekjes.
  3. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Bak mee met de ui, knoflooklook en spekjes in de koekenpan.
  4. Giet de spätzle na 10 minuten koken af en doe erbij in de koekenpan.
  5. Roer met de geraspte kaas goed door.
  6. Breng de spätzle met spek, champignons en kaas op smaak met peper.
Pasta carbonara met Parmezaanse kaas

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Op Kokkerellen met Suus staat een ander heerlijk recept met kaas. Met dit recept van pasta carbonara met Parmezaanse kaas lukt het jou om deze heerlijke pasta met uitgebakken spek te maken. Zonder room en roereieren. 😉

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.