Blog | maand maart 2020 - Kokkerellen met Suus

Blog | maand maart 2020

Blog | maand maart 2020 - Kokkerellen met Suus

De maand maart 2020 zullen we niet snel vergeten. Door het coronavirus zijn er allerlei maatregelen genomen, waaronder dat de scholen dicht zijn. Ineens ben ik als leerkracht vooral thuis aan het werk en heb ik contact met kinderen en ouders via mail, een app en bellen. Afgelopen dinsdag hoorden we dat de maatregelen in ieder geval nog worden verlengd tot 28 april.

Wat ben ik dankbaar dat we in de laatste week van februari nog op vakantie zijn geweest naar Fuerteventura! Ik schreef een #hotspot over een heerlijke lunch bij La Sombra in het plaatsje Betancuria. Ook kwamen er 8 recepten online, waaronder al 4 recepten voor Pasen. Broodje roerei met tomaat, tuna melt tosti, mayonaise, patat uit de oven, bladerdeegtaartjes met ei, ham en prei, broodjes gevuld met ei en beenham, quiche met zalm, prei en groene aspergetips en avocado gevuld met ei.

#hotspot | Fuerteventura – Betancuria – La Sombra:

In de laatste week van februari ben ik op vakantie naar Fuerteventura geweest. Even een weekje de zon opzoeken, ook al was de zon de eerste dagen verstopt door een zandstorm. We hebben genoten van het reizen, de zon en het lekkere eten. We reden via de weg FV-30 en dat was een prachtige route door de bergen. Zo kwamen we bij het restaurantje La Sombra in de vroegere hoofdstad Betancuria. Het buiten terras is leuk aangelegd met verschillende schaduwplekjes door de vele bomen. Als eerste bestelden we een lekkere smoothie en bekeken ondertussen de menukaart voor de lunch. Klik nu op onderstaande foto om te lezen wat we hebben gegeten en wat we ervan vonden!

Recepten maand maart 2020:

Klik op de titel voor een link naar het recept.

Ontbijt / lunch | roerei met tomaat

Broodje roerei met tomaat

Dit broodje met roerei en tomaat doet mij denken aan vroeger! Een makkelijk en super lekker recept met ei, tomaat, peper en zout.

Tuna melt tosti

Tuna melt tosti

De lekkerste tosti vind ik een tuna melt tosti, een combinatie van tonijn en kaas. Een klassieker uit Amerika, echt comfortfood.

Mayonaise - zelf maken (basisrecept)

Mayonaise – zelf maken (basisrecept)

Een basisrecept om zelf mayonaise te maken. Na een aantal minuten flink kloppen met een garde, heb je een lekkere zelfgemaakte mayonaise.

Patat uit de oven - Kokkerellen met Suus

Patat uit de oven (vernieuwd recept)

Een vernieuwd recept van het basisrecept ‘patat uit de oven’ met alleen zout en peper erbij. Niet veel werk en een lekker resultaat!

Bladerdeegtaartjes met ei, ham en prei - Kokkerellen met Suus

Bladerdeegtaartjes met ei, ham en prei

Een heerlijk en makkelijk recept voor een lunch of brunch zijn deze bladerdeegtaartjes met ei, ham en prei. Ook leuk voor op tafel met Pasen!

Broodjes gevuld met ei en beenham - Kokkerellen met Suus

Broodjes gevuld met ei en beenham

Deze lekkere broodjes zijn gevuld met ei en beenham. 20 minuten in de oven en je hebt een heerlijk broodje bij de lunch, brunch of met Pasen.

Quiche met zalm, prei en groene aspergetips - Kokkerellen met Suus

Quiche met zalm, prei en groene aspergetips

Deze quiche met zalm, prei en groene aspergetips is het ideaal voor de lunch, brunch of borrel met Pasen. Maar natuurlijk ook heerlijk als avondeten.

Avocado gevuld met ei - Kokkerellen met Suus

Avocado gevuld met ei

Deze avocado gevuld met ei is super makkelijk om te maken en erg lekker! De avocado iets uithollen, eieren erboven breken en 20 minuten in de oven.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.