Over ruim 2,5 week is het Pasen. Ook al zal Pasen dit jaar voor velen van ons er anders uit zien, ik ga wel lekkere recepten voor Pasen delen! Leuk ter inspiratie voor een lekkere lunch, brunch of als borrelhapje. Ook al kan je niet alle familie uitnodigen, het is toch ook leuk om voor je eigen gezin wat lekkers op tafel te zetten!? Het eerste recept voor Pasen zijn deze bladerdeegtaartjes met ei, ham en prei. Zien ze er niet fantastisch lekker uit! Nou dat zijn ze ook! 🙂
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 2 plakjes bladerdeeg (ontdooit)
- 100 gram fijngesneden prei
- 1 plak roasted ham
- 3 eieren
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Deegroller
- Koekenpan
- Schaaltje
- Kwastje
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol de bladerdeegplakjes iets meer uit met een deegroller.
- Leg het bladerdeeg op een met bakpapier belegde bakplaat.
- Vouw de randjes om en prik gaatjes in het bladerdeeg.
- Klop 1 ei los in een schaaltje en besmeer de randjes met het ei.
- Zet de bakplaat met de bladerdeegplakjes voor 5 minuten in de oven.
- Bak ondertussen de fijngesneden prei in olijfolie in de koekpan.
- Snijd de plak ham doormidden. Wanneer het kleine plakken ham zijn, gebruik je per bladerdeegtaartje 1 plakje ham.
- Haal het bladerdeeg uit de oven. Leg er een plakje ham op.
- Verdeel de prei over het bladerdeeg en maak een kuiltje door de prei meer tegen de randen aan te verspreiden.
- Breek voorzichtig de eieren boven de bladerdeegtaartjes.
- Bestrooi met zout en peper.
- Bak de bladerdeegtaartjes met ei, ham en prei in 20 minuten gaar in de oven. Wanneer het ei is gestolt en het bladerdeeg bruin en krokant is gebakken, zijn de bladerdeegtaartjes klaar.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Op Kokkerellen met Suus staan al verschillende plaattaarten. Ik heb ook al een keer bladerdeegtaartjes gemaakt, zoals deze bladerdeegtaartjes met arrabbiata pesto en geitenkaas.