Patat uit de oven - Kokkerellen met Suus

Patat uit de oven (vernieuwd recept)

Patat uit de oven - Kokkerellen met Suus

Vrijdag = patatdag!!! Heerlijk, een bord vol patat met mayonaise. Je kan patat afhalen bij de cafetaria, maar je kan patat natuurlijk ook zelf maken. Ik heb geen friteuse, dus ik bak de patat in de oven. Niet veel werk en een lekker resultaat. Maare Suus, je hebt toch al een recept van patat uit de oven op Kokkerellen met Suus staan? Ja, dat klopt, maar niet meer zo blij met de foto. Daarnaast wilde ik echt een basisrecept met alleen zout en peper en niet allerlei kruiden erbij. Dus bij deze: hier is het vernieuwde recept van patat uit de oven!

Aantal: 1 / 2 portie(s)

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 tot 40 minuten oventijd

Ingrediënten:
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Oven
  • Bakplaat
  • Pan
  • Eventueel een patatsnijder
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Zet een pan met water op het vuur. Voeg wat zout toe.
  3. Snijd de patat met de patatsnijder of met een mes in lange dunne reepjes.
  4. Doe de patat in het kokende water en kook in 5 minuten half gaar.
  5. Giet het water af en verdeel de patat over de bakplaat.
  6. Meng voorzichtig de olijfolie en een flinke snuf peper en zout erdoor.
  7. Verspreid de patat over de bakplaat en zet voor 30 tot 40 minuten in de oven. Hussel de patat halverwege de baktijd een keer om.
Mayonaise - zelf maken (basisrecept)

Bij patat hoort natuurlijk mayonaise, zelf gemaakt. Deze week kwam het recept daarvan online: mayonaise – zelf maken (basisrecept). Je hebt hiervoor alleen zonnebloemolie, eidooiers, mosterd, citroensap en zout nodig. Na een aantal minuten flink kloppen met een garde, heb je een heerlijke zelfgemaakte mayonaise voor bij de patat uit de oven!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.