Ontbijt / lunch | roerei met tomaat

Broodje roerei met tomaat

Ontbijt / lunch | roerei met tomaat

Dit broodje roerei met tomaat doet mij denken aan vroeger! Op woensdagmiddag was ik altijd vrij en hoefde ik niet naar school. Als lunch kregen we dan altijd wat ‘bijzonders’. Bijvoorbeeld broodje knakworst, een boterham met tosti quick sauce of roerei met tomaat. Een super makkelijk recept met ei, tomaat, peper en zout. Nog steeds vind ik het een lekkere lunch en maak ik er allerlei variaties mee. Kreeg jij op de vrije woensdagmiddagen ook een extra lekkere lunch? Ben benieuwd naar je herinneringen!

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
 • 3 eieren
 • 3 tomaten
 • 2 broodjes
 • Olijfolie
 • Peper
 • Zout
Benodigdheden:
 • Koekenpan
 • Spatel
Bereidingswijze:
 1. Verwarm de koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur.
 2. Snijd de tomaten in kleine blokjes en bak even kort in de pan.
 3. Breek de eieren boven de koekenpan en roer goed door met een spatel.
 4. De roerei met tomaat is klaar als het ei is gestold.
 5. Snijd de broodjes open en verdeel de roerei met ei erover.
 6. Breng op smaak met zout en peper.
Salade | eiersalade met prei

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Wat zien deze broodjes eiersalade met prei er lekker uit hé!? Als tiener heb ik een aantal maanden gewerkt bij een groenteboer. Daar mocht ik onder andere salades maken. Het recept voor eiersalade heb ik altijd onthouden en er mijn eigen draai aan gegeven. Het is een succes recept en heerlijk bij een lekkere lunch.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.