Mayonaise - zelf maken (basisrecept)

Mayonaise – zelf maken (basisrecept)

Mayonaise - zelf maken (basisrecept)

Al een tijdje wilde ik graag proberen om zelf mayonaise te maken. Ook al had ik er al wel vaker van gehoord, ik had het nog nooit uitgeprobeerd. Maar nu dus wel, want het is echt super simpel om zelf mayonaise te maken. Na een aantal minuten flink kloppen met een garde, heb je een lekkere zelfgemaakte mayonaise. Hierbij een basisrecept!

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
  • 2 eidooiers
  • 115 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout
Benodigdheden:
  • Schaal
  • Garde
Bereidingswijze:
  1. Zorg ervoor dat de schaal en garde goed schoon en vetvrij zijn.
  2. Meng de eidooiers met de mosterd, citroensap en snuf zout.
  3. Giet nu steeds een klein scheutje zonnebloemolie in de schaal en klop goed door met de garde. Het volgende scheutje zonnebloemolie kan erbij, als het goed is gemengd.
  4. Blijf goed kloppen en olie toevoegen, totdat het een mayonaise is geworden met de juiste dikte.

Tip: het is maximaal 2 dagen houdbaar in een goed afgesloten bakje in de koelkast.

Patat uit de oven - Kokkerellen met Suus

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Kijk dan hoe lekker dit eruit ziet!? Een bord vol met de patat uit de oven en de zelfgemaakte mayonaise erbij. Dat is toch heerlijk! Maak jij ook binnenkort deze 2 lekkere basis recepten?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.