#hotspot | Fuerteventura - Betencuria - La Sombra

#hotspot | Fuerteventura – Betancuria – La Sombra

#hotspot | Fuerteventura - Betencuria - La Sombra
  • Naam: La Sombra
  • Land: Spanje – Fuerteventura
  • Plaats: Betancuria
  • Adres: 35637 Betancuria, Fuerteventura, Islas Canarias
  • Website
#hotspot | Fuerteventura - Betencuria - La Sombra

In de laatste week van februari ben ik op vakantie naar Fuerteventura geweest. Even een weekje de zon opzoeken, ook al was de zon de eerste dagen verstopt door een zandstorm. We hebben genoten van het reizen, de zon en het lekkere eten. We reden via de weg FV-30 en dat was een prachtige route door de bergen. Zo kwamen we bij het restaurantje La Sombra in de vroegere hoofdstad Betancuria.

#hotspot | Fuerteventura - Betencuria - La Sombra

Het dorpje Betancuria is leuk om even door heen te wandelen. Voor de kerk ‘Iglesia Santa Maria’ is er een pleintje, tegen de betaling kan je de kerk bezoeken. Naast souvenirwinkeltjes zijn er ook een aantal restaurants. Op internet had ik gelezen dat La Sombra zeker de moeite waard zou zijn. De website en instagram zagen er al veel belovend uit, waardoor ik graag bij La Sombra wilde lunchen!

#hotspot | Fuerteventura - Betencuria - La Sombra

La Sombra vind je in het midden van het dorpje Betancuria. Het buiten terras is leuk aangelegd met verschillende schaduwplekjes door de vele bomen. Als eerste bestelden we een lekkere smoothie en bekeken ondertussen de menukaart voor de lunch. Er is een ruime keuze uit verschillende gerechten en er zijn vegetarische en vegan opties.

#hotspot | Fuerteventura - Betencuria - La Sombra

Mijn vriend bestelde een ’tapa de pollo’: kip, aardappel, paprika, ui en courgette geserveerd met brood. Ik bestelde een beefburger met geitenkaas, tomaat, sla, gekarameliseerde uien, knapperige bacon, mayonaise en cactussaus. Hierbij kwam nog later een mandje met patat. Beiden vonden de gerechten lekker. De cactussaus vond ik eerlijk gezegd naar ketchup smaken.

#hotspot | Fuerteventura - Betencuria - La Sombra

Ben je op Fuerteventura!? Rij dan zeker naar het dorpje Bentancuria en naar het restaurant La Sombra! Een prachtige route, leuk dorpje, mooie locatie en lekker eten!

‘The psylosophy is simple. Serve delicious afforfable food that guests will want to return to week after week.’

#hotspot Ibiza La Paloma
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Het mediterraanse restaurant La Paloma vind je op het midden van Ibiza in het kleine plaatsje San Lorenzo. La Paloma gebruikt zoveel mogelijk biologische en lokale producten in de gerechten. Op het moment dat ik er was, heb ik een heerlijke versgebakken focaccia sandwich met beefsteak gegeten.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.