Blog maand oktober 2020

Blog | maand oktober 2020

Blog maand oktober 2020

De herfst is begonnen en dat zie je aan de 6 recepten die in de maand oktober 2020 op Kokkerellen met Suus online kwamen. Ook schreef ik een #hotspot over Moeke in Rhenen.

De maand begon met een basisrecept: dulce de leche en daar maakte ik een heerlijke no bake millionaire’s shortbread mee. Als borrelhapje maakte ik bruschetta met truffelkaas, paddenstoelen en verse tijm. Er kwam een echt herfstontbijt online: gekarameliseerde appel met pangranola en kwark. Ook bakte ik focaccia met rozemarijn, knoflook en tomaat op de bbq. En ik maakte pompoen lasagne met cottage cheese. Scroll verder voor een overzicht en links naar deze recepten.

#hotspot | Nederland – Rhenen – Moeke

De stad Rhenen ligt op het zuidoostpunt van de Utrechtse heuvelrug. Bekend van onder andere Ouwehands Dierenpark. De plaats straalt een gezellige sfeer uit, mede door de vele heuvels. Dichtbij het centrum van Rhenen, vind je Grand Café Moeke langs de Nederrijn. Ook wel van vroeger bekend als Tante Loes.

Op de laatste zomerse dag in het weekend dit jaar, ging ik bij Moeke in Rhenen lunchen. Meerdere keren als geweest en altijd heerlijk geluncht, gedineerd of geborreld. Meer mensen hadden op deze zomerse dag bedacht om lekker op het terras in de zon zitten. Klik op onderstaande foto om meer te lezen over wat wij hebben gegeten als lunch. Side-note: vanwege de gedeeltelijke lockdown door corona kan je helaas niet eten bij Moeke, maar wel afhalen!

Recepten maand oktober 2020:

Klik op de titel of foto voor een link naar het recept.

Zelf dulce de leche maken
Zelf dulce de leche maken

Het basisrecept om dulce de leche zelf te maken door een blikje gecondenseerde melk zo’n 3 uur te koken. Een heerlijke karamelpasta!

No bake millionaire's shortbread
No bake millionaire’s shortbread

Deze no bake millionaire’s shortbread heeft een brosse koekbodem met karamel (dulce de leche) en een knapperige laag van chocolade. Mega lekker!

Bruschetta met truffelkaas, paddenstoelen en verse tijm
Bruschetta met truffelkaas, paddenstoelen en verse tijm

Met truffelkaas maakte ik deze heerlijke bruschetta met oa gebakken paddenstoelen afgeblust met donker bier. Super lekker als hapje op een borrelplank.

Gekarameliseerde appel met pangranola en kwark
Gekarameliseerde appel met pangranola en kwark

Deze gekarameliseerde appel met pangranola en kwark is een heerlijk en voedzaam! Makkelijk te maken, in slechts 5 minuten klaar!

Focaccia met rozemarijn, knoflook en tomaat
Focaccia met rozemarijn, knoflook en tomaat

In een gietijzerenpan bakte ik een focaccia met rozemarijn, knoflook en tomaat op een bbq met indirect gedeelte. Als basis gebruik je pizzadeeg.

Pompoen lasagne met cottage cheese
Pompoen lasagne met cottage cheese

Deze heerlijke pompoen lasagne met cottage cheese is een wat gezondere comfortfood, want ipv lasagnebladen gebruikte ik plakken pompoen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.