Herfst! Daarbij horen natuurlijk allerlei lekkere stoofpotten en pompoen gerechten. Ik vind het ook altijd leuk om allerlei hapjes te maken. Met truffelkaas van Kaaskraam maakte ik deze heerlijke bruschetta met oa gebakken paddenstoelen afgeblust met donker bier. Daarna heb ik deze gegratineerd met truffelkaas in de oven. Super lekker als hapje op een borrelplank of als voorgerecht.
Aantal: 8 bruschetta’s
Bereidingstijd: 25 minuten + 10 minuten gratineren in de oven
Ingrediënten:
- 1 denim stokbrood
- 50 gram truffelkaas
- 200 gram paddenstoelen
- 1 rode ui
- 2 knoflooktenen
- 3 takjes verse tijm
- 1 takje verse rozemarijn
- 100 ml Trappistes Rochefort 10
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Oven
- Kwastje
- Koekenpan
- Rasp
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd het denim stokbrood schuin in plakken. Besmeer beide kanten met een kwastje in met olijfolie. Bak het stokbrood in de oven in ongeveer 10 minuten knapperig.
- Snijd de ui en knoflook fijn en bak met wat olijfolie in de koekenpan.
- Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd wat kleiner. Bak mee met de ui en knoflook in de koekenpan.
- Rits de tijm en rozemarijn van de takjes en doe samen met het bier in de koekenpan. Kook het bier in ongeveer 10 minuten in, roer telkens goed door. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de plakken stokbrood uit de oven en beleg met het paddenstoelenmengsel. Rasp de truffelkaas over de bruschetta en paddenstoelen en zet voor 10 minuten terug in de oven om te gratineren.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze bruschetta met biefstuk en zelfgemaakte groene pesto zijn fantastisch lekker. In 20 minuten staat dit heerlijke borrelhapje bij jou op tafel!