Er zijn een aantal recepten die je ooit wilt uitproberen. Eén daarvan is dulce de leche maken! Een aantal weken geleden heb ik dit gedaan en het is super makkelijk om te doen. Ik kookte een gesloten blikje gecondenseerde melk 3 uur lang in een pan gevuld met water. Het blikje opende ik nadat het was afgekoeld. Een heerlijk dikke, op karamel lijkende, pasta waar je makkelijk een aantal theelepeltjes van kunt opsnoepen. Waar kan je dulce de leche voor gebruiken? Bijvoorbeeld voor koekjes met karamel, bij ijs, als vulling van een taart of op je boterham. Heb jij al wel eens dulce de leche gemaakt en waarvoor gebruikte jij het?
Aantal: 1 of meer blikjes
Bereidingstijd: 3 uur
Ingrediënten:
- 1 (of meer) blikje geconcenseerde volle melk met suiker
Benodigdheden:
- Grote pan ruim gevuld met water
Bereidingswijze:
- Verwijder het papieren etiket van het blikje gecondenseerde melk.
- Zet het blikje in een pan ruim gevuld met water op het vuur. Je moet ervoor zorgen dat het blikje onder water staat.
- Breng het water aan de kook en laat zo’n 3 uur koken.
- Let op dat het blikje onder water blijft staan, als het nodig is kan je er water bij gieten. Doe je dit niet, dan kan het blikje gecondenseerde melk ontploffen.
- Laat het blikje goed afkoelen voordat je het opent en met de dulce de leche aan de slag gaat.
- Je kunt het geopende blikje ongeveer een week bewaren in de koelkast.
Tip 1: Kook meerdere blikjes tegelijk als je vaker dulce de leche wilt maken. Je kunt de gesloten blikjes gerust een aantal maanden bewaren.
Tip 2: Wil je een wat lichtere kleur en/of wat dunnere karamelpasta? Kook het blikje gecondenseerde melk dan wat korter, zo’n 2 – 2,5 uur.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een heerlijke zoetigheid zijn deze cinnamon rolls. Met dit recept maak je snelle cinnamon rolls van croissantdeeg met een roomkaas. Genieten bij de lunch, koffie of als toetje!