
De wintertijd is weer ingegaan en het wordt ’s avonds vroeger donker. Zowel qua temperatuur als de regen, merk je echt wel dat het herfst is. In de herfst heb ik altijd heel veel zin in comfortfood zoals stoofpotjes en pasta’s. Een aantal weken geleden maakte ik deze heerlijke pompoen lasagne met cottage cheese. Een wat gezondere comfortfood, want ipv lasagnebladen gebruikte ik plakken pompoen. De bolognesesaus en cottage cheese kan je ook zelf maken, de basisrecepten staan op Kokkerellen met Suus. Laat je het weten als je een recept van de website maakt? Dat vind ik altijd super leuk om te zien!
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten + 45 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 700 gram pompoen
- 1x recept bolognesesaus
- 2 zakken gesneden Italiaanse groenten
- 1x recept / 1 bakje (200 gram) cottage cheese
- 75 gram geraspte kaas
- Eventueel pompoenpitten als garnering
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Oven
- Ovenschaal
- Grote koekenpan of wok
- Dunschiller
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de Italiaanse groente in wat olijfolie in een grote koekenpan of wok. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Haal de schil met een dunschiller van de pompoen. Snijd de onderkant eraf en schraap de pitten met een lepel eruit. Snijd de pompoen in dunne plakken.
- Bedek de ovenschaal met een laag bolognesesaus en leg hierin de plakken pompoen. Schep er een laag bolognesesaus en de helft van de groente op. Dek weer af met plakken pompoen.
- Verdeel op deze manier de pompoenplakken, bolognesesaus en Italiaanse groenten in de ovenschaal tot alles op is.
- Breng de cottage cheese op smaak met zout en peper en verdeel over de pompoen lasagne. Als laatste strooi je er nog wat geraspte kaas op.
- Zet de pompoen lasagne met cottage cheese voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een heerlijke plaattaart met pompoen en geitenkaas, rode ui, seramoham en rucola. De geitenkaas is op smaak gebracht met rozemarijn en honing.