Blog maand juni 2020

Blog | maand juni 2020

Blog maand juni 2020

Jjjaaa, het is zomer! En wat hebben we al heerlijke zonnige dagen gehad. Hier heeft de bbq al regelmatig aangestaan. Natuurlijk ook voor bbq recepten voor Kokkerellen met Suus, zoals zeebaars en een kruidenboter met Italiaanse kruiden en knoflook. Voor de #swiepswapswoep van deze maand maakte ik zelf cottage cheese. 1 van de 9 recepten van de maand juni 2020 is een heerlijk lunchgerecht: een piadina met parmaham, mozzarella en rucola.

Als traktatie voor kinderen in de klas of voor een picknick heb ik geweldige pannenkoek spiesjes met aardbeien en chocolade gemaakt. Voor de borrel nacho’s met cheddarkaas uit de oven. Ook maakte ik 2 heerlijke gerechten voor het avondeten: taco’s gevuld met pulled chicken en poké bowl met verse tonijn. Als toetje de fantastische limoncello tiramisu in glaasjes.

Ga naar mijn website voor de links naar deze lekkere recepten en de blog #hotspot over Brasserie Amuseer in Wijlre.

#hotspot | Nederland – Wijlre – Brasserie Amuseer

Vorig jaar juni ging ik samen met een vriendin een weekend naar Zuid-Limburg. Het landschap heeft mij positief verrast, zou er graag weer een keer naar terug willen! Ik kreeg er echt een vakantiegevoel van. We reden door de prachtige omgeving en gingen lunchen bij Brasserie Amuseer in Wijlre. ‘Brasserie Amuseer’ staat voor Bourgondisch genieten en gezelligheid. Bij ons kun je rekenen op Limburgse gastvrijheid en hartelijkheid’. Wat hebben we heerlijk gegeten! Sowieso het hele weekend, dat bourgondische bevalt me wel.

Klik op onderstaande foto om meer over deze #hotspot te lezen!

Recepten maand juni 2020:

Klik op de titel voor een link naar het recept.

Filodeeg met gehakt, jalapeño en cheddar

Eigenlijk een recept dat op het randje van de maand mei online kwam. Maar het is nog niet in een overzicht langs gekomen. Dus bij deze!

Filodeeg met gehakt, jalapeño en cheddar

Heerlijk smaakvolle filodeeg pakketjes gevuld met gehakt, jalapeño en cheddar kaas. Deze lekkere borrelhapjes kan je bakken op de bbq of in de oven!

Piadina met parmaham, mozzarella en rucola
Piadina met parmaham, mozzarella en rucola

Een piadina is een Italiaans platbrood. Ik maakte er een lekkere lunch mee en vulde de piadina met parmaham, mozzarella en rucola.

Kruidenboter met Italiaanse kruiden en knoflook
Kruidenboter met Italiaanse kruiden en knoflook

Voor deze kruidenboter gebruikte ik de Italiaanse kruiden rozemarijn, salie, tijm, oregano en wat knoflook. Lekker bij de bbq en/of op een vers stokbrood!

Pannenkoek spiesjes met aardbeien en chocolade
Pannenkoek spiesjes met aardbeien en chocolade

Deze pannenkoek spiesjes met aardbeien en chocolade zijn mega lekker en leuk als traktatie van kinderen in de klas of bij een picknick.

Nacho's met cheddar kaas uit de oven
Nacho’s met cheddar kaas uit de oven

Voor bij een borrel zijn deze nacho’s met cheddar kaas uit de oven super lekker! En ook niet geheel onbelangrijk: snel (15 minuten) en makkelijk te maken!

Zelf cottage cheese maken
Zelf cottage cheese maken

Wist je dat je heel eenvoudig zelf cottage cheese kunt maken? Hiervoor heb je alleen melk en citroensap nodig en zout en peper om het op smaak te brengen.

Zeebaars van de bbq
Zeebaars van de bbq

Zeebaars van de bbq, gevuld met citroen en rozemarijn! Lekker naast andere stukken vlees, maar ook als hoofdgerecht met salade en stokbrood erbij.

Limoncello tiramisu in glaasjes
Limoncello tiramisu in glaasjes

Limoncello tiramisu in glaasjes is een fantastisch lekker toetje! Niet moeilijk om te maken en in slechts 15 minuten klaar.

Taco's gevuld met pulled chicken
Taco’s gevuld met pulled chicken

Deze taco’s zijn gevuld met pulled chicken, maïs, kidneybonen en zwarte bonen. Met een laagje kaas in de oven en je hebt een heerlijk comfortfood gerecht.

Poké bowl met verse tonijn
Poké bowl met verse tonijn

Deze kleurrijke poké bowl heb ik gemaakt met verse tonijn. Een poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii. Ik leg uit hoe ook jij dit kunt maken!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.