Zelf cottage cheese maken

Zelf cottage cheese maken

Zelf cottage cheese maken

Zelf een kaas maken, dat is toch leuk om te doen! Het blijkt heel gemakkelijk te zijn om zelf cottage cheese te maken. Voor de #swiepswapswoep van deze maand mocht ik een recept van Luuk’s Kitchen maken. Dat vond ik erg leuk, want hij had al eens mijn zalmpakketjes met citroen geswiepswoepswapperd! De foto van de cottage cheese had ik een keer voorbij zien komen op de instagram van Luuk. Dat heb ik eigenlijk altijd onthouden en zo wist ik al snel welk recept van Luuk ik wilde maken. In plaats van azijn en citroensap gebruikte ik alleen citroensap en heb ik het op smaak gebracht met zout en peper. Graag eet ik cottage cheese op een broodje met rookvlees en komkommer. Lekker en mager broodbeleg, ideaal als je wat meer op calorieën wilt letten en afvallen.

Aantal: ruim 200 gram

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:
 • 1 liter volle melk
 • 30 ml citroensap (1 citroen)
Benodigdheden:
 • Pan
 • Zeef
 • Theedoek
Bereidingswijze:
 1. Doe de melk in een pan en breng aan de kook.
 2. Als de melk kookt, zet je het vuur uit. 
 3. Roer het citroensap door de melk heen. 
 4. Laat de melk en citroensap 30 minuten staan.
 5. Leg de theedoek in de zeef en laat hierin de cottage cheese 10 minuten goed uitlekken.
 6. Doe de cottage cheese in een schaaltje en breng op smaak met wat zout en peper. 
Ontbijt / lunch | broodje gezond met Solight kaas

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

In het weekend hou ik van rijkelijk belegde broodjes. Ik maakte een heerlijk broodje gezond met Solight kaas, kipfilet, komkommer en gekookt ei.

2 Comments

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.