Filodeeg met gehakt, jalapeño en cheddar

Filodeeg met gehakt, jalapeño en cheddar

Filodeeg met gehakt, jalapeño en cheddar

De afgelopen week werd ik door een buurman getagd bij een recept van Vuur & Rook. Of we dat recept dit weekend zouden maken. Het zag er lekker uit en zo maakten de buurvrouw en ik 20 lekkere filodeeg hapjes gevuld met gehakt, jalapeño en cheddar kaas. Natuurlijk neem ik niet zomaar een recept over, dus er gingen allerlei extra of andere ingrediënten in. Spontaan maakten we nog een heerlijke dip met de overgebleven jalapeño. De buurman bakte de filodeeghapjes krokant op de bbq en we deelden ze uit aan andere buren. We kregen veel leuke reacties en dat het recept echt op Kokkerellen met Suus moest komen! Dus wil jij een lekker borrelhapje maken met filodeeg op de bbq (of in de oven)!? Denk dan eens aan dit recept.

Aantal: 20 hapjes

Bereidingstijd: 30 minuten + 15 minuten op de bbq of in de oven

Ingrediënten:
  • 20 vellen filodeeg
  • 300 gram rundergehakt
  • 175 gram gesneden uien
  • 10 plakjes cheddarkaas
  • 6 knoflooktenen
  • 1 jalapeño peper
  • 2 theelepel gerookte paprikapoeder sweet
  • 3 theelepels picadillo kruiden
  • 10 druppels worcestorshire sauce
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • 200 ml Griekse yoghurt
Benodigdheden:
  • Bbq of oven
  • Koekenpan
  • Kwastje
  • Hakmolentje
Bereidingswijze:
  1. Ontdooi de filodeeg zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Steek de bbq aan tot een temperatuur van 160 graden.
  3. Fruit de uien en de 3 knoflooktenen in een scheutje olijfolie in de koekenpan. Doe daar het gehakt bij en bak deze rul.
  4. Snijd de helft van de jalapeño peper fijn en bak mee met het gehakt.
  5. Breng op smaak met de picadillo kruiden, gerookte paprikapoeder, worcestorhire sauce zout en peper.
  6. Wil je de filodeeg pakketjes bakken in de oven? Verwarm dan nu de oven voor tot 180 graden. Leg een bakpapiertje op een bakplaat waarop je de filodeeg pakketjes neer kunt leggen.
  7. Besmeer een filodeeg met een kwastje in met olijfolie.
  8. Halveer een plakje cheddar kaas en leg deze in het midden op het filodeeg.
  9. Doe er een volle eetlepel van het gehaktmengsel op.
  10. Vouw het filodeeg dicht. Zorg ervoor dat alles goed is ingesmeerd met olijfolie.
  11. Leg het filodeeg gevuld met gehakt, jalapeño en cheddar op het indirecte gedeelte van de bbq.
  12. Bak de filodeeg pakketjes in 10 tot 15 minuten goudbruin. Draai het filodeeg pakketje 1 keer om.
  13. Ondertussen kan je een heerlijk dip maken. Pak een hakmolentje en doe daar de Griekse yoghurt, halve jalapeño, 3 knoflooktenen en zout in. Mix het goed door elkaar en serveer bij de filodeeghapjes in een schaaltje.
Hartige hapjes | camembert in filodeeg

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Avondje met vrienden, rode wijn erbij en natuurlijk lekkere hapjes. Maak dan deze in de oven gesmolten camembert in krokant filodeeg met in rode wijn gekarameliseerde ui. Gegarandeerd een succes bij de borrel!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.