
Als er vrienden of familie langs komen, vind ik het altijd leuk om wat lekkers te maken. Voor bij een borrel zijn deze nacho’s met cheddar kaas uit de oven super lekker! En ook niet geheel onbelangrijk: snel en makkelijk te maken! In maximaal 5 minuten staat het al in de oven en binnen 15 minuten kan je een schaal met nacho’s en gesmolten cheddar kaas op tafel zetten. De cheddar kaas bestel je makkelijk via Kaaskraam, dit is zelfs ook geraspt mogelijk! Nog makkelijker. 😉
Aantal: 2-4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten + 10 minuten in de oven
Ingrediënten:
- 1 zak tortillachips
- 150 gram cheddar kaas
- 1 tomaat
- 1 jalapeño
- 1/2 avocado
- 125 gram zure room
- Peper
Benodigdheden:
- Oven
- Ovenschaal
- Rasp
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Rasp de cheddar kaas grof.
- Doe 1/3 deel van de tortillachips in de ovenschaal en verdeel er 1/3 deel cheddar kaas over heen.
- Herhaal stap 3 totdat alle chips en cheddar kaas op zijn.
- Snijd de jalapeño peper in ringetjes en verdeel over de tortillachips en cheddar kaas.
- Zet de ovenschaal voor 10 minuten in de oven totdat alle kaas is gesmolten.
- Snijd ondertussen de tomaat en avocado in blokjes. Doe de zure room in een schaaltje en meng daar wat peper door heen.
- Haal de ovenschaal met de tortillachips en cheddar kaas uit de oven.
- Verdeel de tomaat- en avocadoblokjes over de tortillachips.
- Serveer de nacho’s met cheddar kaas met de zure room erbij.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Heerlijk smaakvolle filodeeg pakketjes gevuld met gehakt, jalapeño en cheddar kaas. Deze lekkere borrelhapjes kan je bakken op de bbq of in de oven!