Limoncello tiramisu in glaasjes

Limoncello tiramisu in glaasjes

Limoncello tiramisu in glaasjes

Och lieve mensen, het water loopt me weer in de mond als ik aan dit heerlijke toetje denk! Tiramisu met limoncello in glaasjes. Klinkt goed toch!? Nou dat is het echt. En het mooie is dat het helemaal niet moeilijk is om te maken en in slechts 15 minuten klaar. De fles limoncello heb ik vorig jaar zomer meegenomen uit Zuid-Italië waar we op vakantie waren. De lange vingers week je in limoncello en je giet ook een flinke scheut in de mascarpone. Na minstens 2 uur in de koelkast heb je een heerlijk nagerecht!

Recept ‘Limoncello tiramisu in glaasjes’

Recept midden juni 2022 aangepast. Veel positieve reviews gehad, maar ook reacties dat het niet zoet genoeg is en bitter lijkt. Recept zelf opnieuw gemaakt en meer suiker toegevoegd. Door mijn gasten direct goed gekeurd, een heerlijk nagerecht!

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 2 uur in de koelkast

Ingrediënten:
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 100 ml limoncello
  • Pak lange vingers
  • 1 citroen
Benodigdheden:
  • 4 glaasjes
  • Mengkom
  • Schaaltje
  • Slagroomklopper
  • Rasp
Bereidingswijze:
  1. Was de citroen goed met warm water en rasp de schil. Pers de helft van de citroen uit.
  2. Roer de mascarpone los samen met 35 ml limoncello, de helft van de citroenrasp en het citroensap.
  3. Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Meng de slagroom met het mascarpone mengsel.
  4. Giet 65 ml limoncello in een schaaltje. Snijd de lange vingers door de helft en laat even kort weken in de limoncello.
  5. Pak de glaasjes en bedek de bodem met de in limoncello geweekte lange vingers.
  6. Verdeel de helft van de limoncello mascarpone over de glaasjes.
  7. Maak nu nog een laag met lange vingers die je in de overige limoncello weekt en als laatst een laag van de limoncello mascarpone.
  8. Zet de limoncello tiramisu in glaasjes voor minstens 2 uur in de koelkast.
  9. Snijd 2 lange vingers doormidden en steek deze rechtop in de mascarpone ter garnering. Bestrooi met nog wat citroenrasp.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Scroppino met limoncello

Scroppino is een cocktail / spoom uit het noorden van Italië. Ik gaf een twist aan de scroppino door de wodka te vervangen voor limoncello. De scroppino met limoncello is zeer geschikt als nagerecht met Kerst of bij een Italiaanse avond!

Elk jaar met mijn verjaardag maak ik een cheesecake. Een favoriet recept op Kokkerellen met Suus is deze super lekkere no bake limoncello cheesecake.

Zoete hapjes | no bake limoncello cheesecake

21 Comments

  1. Dag Suus: Wat een heerlijk recept lijkt me de limoncello-tiramisu!
    Ik heb misschien een domme vraag: waar vind ik de printknop voor jouw recepten?
    Hartelijke groet,
    Maria

    1. Hallo Maria, bedankt voor het compliment! De limoncello tiramisu is heerlijk, zeker met de feestdagen. Helaas heb ik (nog) geen printknop voor mijn recepten op de website. Ik wil het wel voor je in een document zetten en naar je mailen! Groetjes, Suzanne

    1. Hoi Maud! Deze limoncello tiramisu kan je zeker 1 a 2 dagen van te voren maken! Er wordt zelfs gezegd dat de smaken dan nog lekkerder zijn! 🙂 Groetjes, Suzanne

  2. Voor eerste Kerstdag hadden wij dit toetje gemaakt. Helaas was het echt geen succes. De slagroom met mascarpone was niet zoet genoeg en de lange vingers met limoncello werden te bitter bevonden. Jammer.

    1. Hallo Astrid, wat leuk dat je de limoncello tiramisu hebt gemaakt met Kerst, maar wat jammer dat het niet naar wens was. Ik zal het recept binnenkort nogmaals zelf maken en eventueel aanpassen. Bedankt voor je feedback en hopelijk maak je nog eens een recept van Kokkerellen met Suus!

    1. Bedankt Nico voor je leuke reactie! Fijn om te lezen dat het lekker was en het recept niet moeilijk was om te maken.

  3. Zaterdag gemaakt voor mijn verjaardag precies volgens recept en is supergoed gelukt. Wel idd met de hoeveelheid suiker die nu in het recept staat. Had niet minder moeten zijn.
    Zaterdag met de lepel aflikken had ik nog twijfels, vond het idd ook wat bitter en de creme niet zoet genoeg. Maar na een nachtje in de koelkast was het echt goed gekomen. Net of de suiker nog moet smelten of zo. Gister (zondag) mijn verjaardag gehad, vandaag lekker ontbijten met tiramisu haha!

    1. Wat leuk dat je de limoncello tiramisu in glaasjes hebt gemaakt voor je verjaardag! Nog van harte gefeliciteerd. Leuk om te lezen dat ze goed zijn gelukt en dat het lekker was! Bedankt voor je reactie.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.