Limoncello tiramisu in glaasjes

Limoncello tiramisu in glaasjes

Limoncello tiramisu in glaasjes

Och lieve mensen, het water loopt me weer in de mond als ik aan dit heerlijke toetje denk! Tiramisu met limoncello in glaasjes. Klinkt goed toch!? Nou dat is het echt. En het mooie is dat het helemaal niet moeilijk is om te maken en in slechts 15 minuten klaar. De fles limoncello heb ik vorig jaar zomer meegenomen uit Zuid-Italië waar we op vakantie waren. De lange vingers week je in limoncello en je giet ook een flinke scheut in de mascarpone. Na minstens 2 uur in de koelkast heb je een heerlijk nagerecht!

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 2 uur in de koelkast

Ingrediënten:
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram slagroom
  • 100 ml limoncello
  • Pak lange vingers
  • 1 citroen
  • 1 zakje vanillesuiker
Benodigdheden:
  • 4 glaasjes
  • Mengkom
  • Schaaltje
  • Slagroomklopper
  • Rasp
Bereidingswijze:
  1. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker stijf.
  2. Was de citroen goed met warm water en rasp de schil. Pers de helft van de citroen uit.
  3. Roer de mascarpone los samen met 35 ml limoncello, de helft van de citroenrasp en het citroensap.
  4. Meng de slagroom met het mascarpone mengsel.
  5. Giet 65 ml limoncello in een schaaltje. Snijd de lange vingers door de helft en laat even kort weken in de limoncello.
  6. Pak de glaasjes en bedek de bodem met de in limoncello geweekte lange vingers.
  7. Verdeel de helft van de limoncello mascarpone over de glaasjes.
  8. Maak nu nog een laag met lange vingers die je in de overige limoncello weekt en als laatst een laag van de limoncello mascarpone.
  9. Zet de limoncello tiramisu in glaasjes voor minstens 2 uur in de koelkast.
  10. Snijd 2 lange vingers doormidden en steek deze rechtop in de mascarpone ter garnering. Bestrooi met nog wat citroenrasp.
Zoete hapjes | no bake limoncello cheesecake

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Elk jaar met mijn verjaardag maak ik een cheesecake. Een favoriet recept op Kokkerellen met Suus is deze super lekkere no bake limoncello cheesecake.

12 Comments

  1. Dag Suus: Wat een heerlijk recept lijkt me de limoncello-tiramisu!
    Ik heb misschien een domme vraag: waar vind ik de printknop voor jouw recepten?
    Hartelijke groet,
    Maria

    1. Hallo Maria, bedankt voor het compliment! De limoncello tiramisu is heerlijk, zeker met de feestdagen. Helaas heb ik (nog) geen printknop voor mijn recepten op de website. Ik wil het wel voor je in een document zetten en naar je mailen! Groetjes, Suzanne

    1. Hoi Maud! Deze limoncello tiramisu kan je zeker 1 a 2 dagen van te voren maken! Er wordt zelfs gezegd dat de smaken dan nog lekkerder zijn! 🙂 Groetjes, Suzanne

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.