Pizza pesto met burrata

Review | Pizza pesto met burrata uit Kookboek Easy Pizza op de BBQ

Pizza pesto met burrata

Van Kosmos Uitgevers mocht ik het kookboek ‘Easy Pizza op de BBQ’ van Grill Guru ontvangen. Een leuk kookboek met meer dan 50 recepten en 60 tips. Na wat algemene tips over pizza’s bakken op de bbq en handige pizzatools, gaat het eerste hoofdstuk over verschillende pizzadegen en tomatensauzen. Qua recepten voor iedereen wat wils; Italiaanse, Amerikaanse, wereldse en zoete pizza’s. Ook staan er leuke recepten in voor pizzasnacks en een kids pizzaparty. Ik koos ervoor om een Italiaanse pizza te maken met pesto en burrata.

Het is een simpel recept en de zelfgemaakte pesto maakt de pizza extra lekker! Uiteraard heb ik nog een eigen draai aan het recept gegeven: aan de pizza pesto met burrata heb ik ook Prosciutto toegevoegd. Het is echt de moeite waard om zelf het pizzadeeg te maken en te kiezen voor verse goede producten. De komende maanden zal ik zeker vaker de bbq aansteken om pizza’s te bakken. Dit kookboek is dan een leuke inspiratiebron voor heerlijke pizza’s!

Recept ‘Pizza pesto met burrata’

Aantal: 2 pizza’s

Bereidingstijd: 30 minuten (15 minuten per pizza)

Ingrediënten:
Benodigdheden:
  • Bbq met deksel
  • Pizzasteen
  • Extra pizzabloem
  • Pizzaplank
Bereidingswijze:
  1. Bereid de bbq voor en steek deze aan. Wanneer deze op temperatuur is leg je de pizzasteen erop. Laat deze 20 minuten opwarmen voordat je er pizza’s op gaat bakken.
  2. Bestrooi de werkbank met bloem. Pak een bol vers pizzadeeg en druk vanuit het midden naar buiten toe om de pizza te vormen. Til de pizza voorzichtig op en leg op een pizzaplank. Eventueel wat bloem eronder om ervoor te zorgen dat het pizzadeeg niet gaat vast plakken.
  3. Bestrijk met de helft van de tomatensaus en verdeel gehalveerde cherrytomaatjes erop.
  4. Schuif de pizza met een vloeiende beweging op de voorverwarmde pizzasteen. Bak goudbruin en gaar.
  5. Verdeel wat verse pesto over de pizza, leg een halve bol burrata in het midden en leg er 3 plakjes prosciutto op. Gebruik wat goede olijfolie en strooi wat peper over de pizza met pesto en burrata.
  6. Maak op dezelfde manier ook de andere pizza.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Pizza quattro formaggi (4 kazen)

Met dit recept bak je de heerlijke pizza quattro formaggi met 4 Italiaanse kazen: gorgonzola, buffelmozzarella, taleggio en Parmezaanse kaas.

Pita pizza met tonijn maak je eenvoudig door pitabroodjes te beleggen met pizzasaus, tonijn, rode ui en mozzarella en af te bakken in de oven.

Pita pizza met tonijn
Pizza kerstboom met salami

Een pizza kerstboom gevuld met salami, tomatensaus en mozzarella bolletjes. Heerlijk bij een Kerst borrel, lunch of als avondeten.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.