Basic | groene pesto

 

 

Pesto kocht ik altijd kant en klaar in de winkel. Maar het is heel makkelijk om zelf te maken. Daarnaast is de smaak veel lekkerder!

 

 

 

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediƫnten:

  • 30 gram verse basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 3 tenen knoflook
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie

Benodigdheden:

  • hakmolen
  • afsluitbaar bakje of potje

Bereiding:

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2. Pel de tenen knoflook, pluk de blaadjes van de basilicumplant, snij de Parmezaanse kaas in stukjes en doe het samen met de pijnboompitten in de hakmolen.
  3. Voeg de olijfolie toe en pureer het tot een glad mengsel.
  4. Proef de pesto en voeg eventueel peper toe. Wanneer je de pesto nog te dik vindt, voeg je nog wat olijfolie toe en pureer je dit weer goed door elkaar.
  5. Doe de pesto in een afsluitbaar bakje of potje en zet het in de koelkast.

Tip: Door een laagje olijfolie erop te gieten kan je de pesto langer bewaren.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.