Basic | groene pesto

Zelf groene pesto maken

Basic groene pesto

Pesto kocht ik altijd kant en klaar in de winkel. Maar het is heel makkelijk om zelf te maken. Je hebt hiervoor verse basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en extra vierge olijfolie nodig. Daarnaast is de smaak van zelfgemaakte groene pesto veel lekkerder!

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 30 gram verse basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 3 tenen knoflook
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie

Benodigdheden:

  • hakmolen
  • afsluitbaar bakje of potje

Bereiding:

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2. Pel de tenen knoflook, pluk de blaadjes van de basilicumplant, snij de Parmezaanse kaas in stukjes en doe het samen met de pijnboompitten in de hakmolen.
  3. Voeg de olijfolie toe en pureer het tot een glad mengsel.
  4. Proef de pesto en voeg eventueel peper toe. Wanneer je de pesto nog te dik vindt, voeg je nog wat olijfolie toe en pureer je dit weer goed door elkaar.
  5. Doe de pesto in een afsluitbaar bakje of potje en zet het in de koelkast.

Tip: Door een laagje olijfolie erop te gieten kan je de groene pesto langer bewaren.

Caprese pastasalade met pesto

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze caprese pastasalade met pesto is heerlijk als avondeten of als bijgerecht. Kies voor een volkoren pasta om de salade gezonder te maken.

2 Comments

    1. Hoi Cindy! Ongeveer een week in de koelkast. Ik giet er altijd een laagje olijfolie op. Je kunt pesto trouwens ook invriezen! Groetjes, Suzanne

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.