Pesto, ik ben er gek op! Heerlijk van smaak en je kan het bij veel recepten gebruiken. Vaak maak ik pesto alla genovese met basilicum en pijnboompitten. Al langere tijd wilde ik pesto met andere ingrediënten maken. Op Hawaii at ik een broodje caprese waarbij de pesto was gemaakt met zonnebloempitten en rucola. Deze pesto heb ik al snel thuis gemaakt en is echt lekker geworden! De pesto van zonnebloempitten en rucola is wat pittiger van smaak dan de klassieke pesto. Denk er eens aan om deze pesto te maken als je rucola over hebt of eens wat nieuws / anders wilt proberen.
Recept ‘Pesto van zonnebloempitten en rucola
Aantal: ongeveer 150 gram
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 30 gram zonnebloempitten
- 4 tenen knoflook
- 60 gram Parmezaanse kaas
- 60 gram rucola
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Benodigdheden:
- Hakmolentje
- Koekenpan
Bereidingswijze:
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
- Doe in het hakmolentje de knoflooktenen, Parmezaanse kaas, rucola en olijfolie.
- Voeg de zonnebloempitten toe als zij lichtbruin zijn geroosterd.
- Mix alle ingrediënten met elkaar tot een egaal geheel.
- Breng op smaak met zout en peper.
Tip: De pesto van zonnebloempitten en rucola kan je een week in een koelkast bewaren. Doe de pesto in een hersluitbaar bakje / potje en schenk er een klein laagje olijfolie op. Wanneer je de pesto wilt eten roer je de olijfolie erdoor.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Groene pesto is heel makkelijk om zelf te maken. Daarnaast is de smaak veel lekkerder! Met dit recept maak je een heerlijke groene pesto!