Wat ziet deze pizza kerstboom met salami er leuk uit hé! Pizzadeeg gevuld met tomatensaus, mozzarella bolletjes en salami. Heerlijk bij een Kerst borrel, lunch of als avondeten. Makkelijk om te maken en echt een feestje om op te eten! En origineel om op tafel te zetten. Serveer er nog wat extra saus bij om de gevulde pizzaballetjes in te dopen. Deze pizza kerstboom is ook ideaal om al van te voren te maken en later af te bakken.
Aantal: 24 pizzabolletjes
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 1 rol kant en klaar pizzadeeg (400 gram) + potje tomatensaus (200 gram)
- 24 plakjes salami
- 24 mozzarella bolletjes
- 1 witte ui
- 4 knoflooktenen
- 2 takjes rozemarijn
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Deegroller
- Pizzasnijder
- Kleine pan
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bakblik uit de oven en beleg met bakpapier.
- Snijd de witte ui en knoflook fijn. Rits de rozemarijn van de takjes en snijd ook fijn. Doe wat olijfolie in de pan en fruit de ui, knoflook en rozemarijn aan. Schenk de tomatensaus erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Rol het pizzadeeg nog wat verder uit en snijd het met een pizzasnijder in 24 stukjes. (Snijd het pizzadeeg verticaal in 4 stukken en daarna elke stuk horizontaal in 6 stukken.)
- Doe wat tomatensaus op een stukje deeg. Rol een plakje salami om een bolletje mozzarella. Leg het op het pizzadeeg en vouw deze eromheen.
- Leg de gevulde balletjes pizzadeeg op het met bakpapier belegde bakplaat. Ik begon bovenin met 1 balletje en eindigde onderin met 6 balletjes naast elkaar. Met 2 balletjes eronder maak je de stam van de kerstboom.
- Strooi nog wat Parmezaanse kaas over de pizza kerstboom met salami.
- Bak 15 – 20 minuten in de oven op 200 graden.
- Serveer de overgebleven saus bij de pizza kerstboom met salami.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Met dit recept bak je de heerlijke pizza quattro formaggi met deze 4 Italiaanse kazen: gorgonzola, buffelmozzarella, taleggio en Parmezaanse kaas.