Zelf verse pasta maken

Zelf verse pasta maken

Zelf verse pasta maken

Wat ik altijd heel leuk vind om te doen is zelf verse pasta maken. Afgelopen weekend deed ik dit ook en eigenlijk vind ik het lekkerder dan kant en klare pasta. Vaak maak ik zelf verse pasta bij een uitgebreid gerecht, zoals ossobuco met verse tagliatelle. Handig is om een pasta machine te gebruiken. Hiermee kan je de pasta steeds dunner uitrollen tot pastavellen voor bijvoorbeeld lasagne of ravioli. Vaak zitten er ook opzetstukken bij de pastamachine waarmee je daarna spaghetti en tagliatelle kunt maken. Heb jij wel eens zelf verse pasta gemaakt?

Recept ‘Zelf verse pasta maken’

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten in koelkast

Ingrediënten:
 • 400 gram type 00 (pastabloem)
 • 4 eieren
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Snufje zout
Benodigdheden:
 • Pastamachine
 • Vershoudfolie
 • Eventueel mengkom
 • Vork
Bereidingswijze:
 1. Je kunt het verse pastadeeg kneden op het aanrechtblad of in een mengkom. Zelf kneed ik het deeg graag direct op het aanrechtblad.
 2. Leg de pastabloem op een hoopje op het aanrechtblad. Maak er voorzichtig een kuiltje in.
 3. Breek hierboven de eieren. Voeg de olijfolie en een snufje zout toe.
 4. Met een vork roer je voorzichtig steeds meer bloem door de eieren en olijfolie. Op een gegeven moment is roeren met een vork niet meer mogelijk. Ga dan met de handen verder kneden.
 5. Kneed het deeg zo’n 10 minuten en maak een bal van het deeg. Wikkel deze in vershoudfolie en leg voor zo’n 30 minuten in de koelkast om te rusten.
 6. Haal daarna het verse pastadeeg uit de koelkast en snijd in 8 gelijke delen.
 7. Draai elk stuk deeg door de pastamachine tot lange pastavellen. Eerst op de dikste stand en daarna steeds dunner. Strooi tussendoor steeds wat bloem op de verse pasta om aan elkaar plakken te voorkomen. Voor de pasta ga ik door tot stand nummer 2, bijna het dunst mogelijk. Kies een eigen dikte wat jij het lekkerst vindt.
 8. Tot slot haal je de vellen pasta door het gewenste opzetstuk voor tagliatelle of spaghetti. Wil je lasagne of ravioli maken, dan laat je de pastavellen uiteraard heel.
Ossobuco met verse tagliatelle
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Ossobuco met verse tagliatelle is een klassiek Italiaans vleesgerecht uit Milaan gemaakt met kalfsschenkels. Een heerlijk smaakvol gerecht!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.