Bavette rollade met pesto

Bavette rollade met pesto

Bavette rollade met pesto

Een fantastisch lekker (kerst)recept is deze bavette rollade met pesto. Op Kokkerellen met Suus kon natuurlijk niet een bbq recept ontbreken tijdens deze feestdagen, na de vele uren dat de barbecue deze zomer heeft aangestaan. Ik kocht een bavette van 1,2 kg, belegde het met zelfgemaakte pesto, plakken pancetta en fijngesneden zongedroogde tomaten. Na het beleggen rol je de bavette op en bind je deze vast met slagerstouw. Ongeveer een uur indirect op de bbq garen en daarna nog kort grillen boven het vuur. Even het vlees laten rusten, plakken snijden en genieten! De bavette rollade met pesto is een heerlijk hoofdgerecht voor Kerst.

Aantal: 4 – 6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding + 60 minuten op de bbq

Ingrediënten:
  • 1,2 kg bavette
  • 2x recept pesto
  • 8 plakken pancetta
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Bbq met indirect gedeelte
  • Slagerstouw
  • Kerntemperatuurmeter
  • Aluminiumfolie
Bereidingswijze:
  1. Steek de bbq aan tot ongeveer 160 graden. Zorg voor een indirect gedeelte door aan 1 kant geen kolen neer te leggen.
  2. Leg de bavette op een snijplank en bekijk of er dikke gedeeltes zijn. Eventueel moet je deze insnijden (vlinderen).
  3. Bestrooi 1 kant met zout en peper en besmeer de andere kant met pesto. Laat minimaal 1 cm ruimte bij de randen vrij.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en leg deze samen met de plakken pancetta op de pesto. Bestrooi deze kant met nog wat peper.
  5. Rol de bavette strak op met de draad mee. Zodat je na het garen de bavette kan aansnijden tegen de draad in. Dit zorgt voor malser vlees.
  6. Knip 5 gelijke delen van het slagerstouw. Knoop met het touw een rollade van de bavette.
  7. Steek een kerntemperatuurmeter (instellen op 46 graden) in het vlees. Leg de bavette nu op het indirecte gedeelte van de bbq.
  8. Als de bavette een kerntemperatuur van 46 graden heeft bereikt, gril je alle kanten nog kort direct boven het vuur.
  9. Pak de bavette in met aluminiumfolie en laat zo’n 10 minuten rusten.
  10. Snijd de bavette rollade met pesto tegen de draad in.

Tip: heb je de rollade niet helemaal op kunnen eten? Wist je dat de bavette rollade ook goed is op te warmen in de oven? Leg de bavette (met kerntemperatuurmeter ingesteld op 46 graden) in een ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie in de oven.

Varkenshaas gevuld met brie van de bbq
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Super lekker recept van varkenshaas gevuld met brie van de bbq. Gebakken in een gevlochten matje van spek met een variatie met barbecuesaus.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.