Pasta | pasta alla norma

Pasta | pasta alla norma

Pasta | pasta alla norma

Voor de swiepswoepswap van januari, georganiseerd door Mandy and More, mocht ik een recept maken van Leonneke van My Sweet Balance. Op haar website zag ik al snel het recept voor pasta alla norma staan. Dit makkelijke en vegetarische pastagerecht heb ik de afgelopen maanden regelmatig gemaakt. Ik gaf mijn eigen draai aan het recept door de aubergine niet eerst te bestrooien met zout, maar meteen de blokjes aubergine goudbruin te bakken in de pan. In 25 minuten staat deze heerlijke pasta alla norma bij jou op tafel!

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 100 gram ricotta
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Oven
  • Kleine ovenschaal
  • Wok
  • Pan
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de ricotta in een kleine ovenschaal en zet voor 25 minuten in de oven.
  2. Was de aubergine en snijd in kleine blokjes van 1 cm groot. Giet een flinke scheut olijfolie in de wok en bak hierin aubergine in 10 minuten goudbruin.
  3. Zet ondertussen een pan met gezouten water op hoog vuur. Wanneer het water kookt, doe je de spaghetti in de pan en kook je deze in 10 minuten al dente.
  4. Snijd de ui en knoflook fijn en bak mee met de aubergine.
  5. Doe de gepelde tomaten bij de aubergine en plet met een spatel. Voeg een half blik water en balsamicoazijn toe en laat de saus inkoken.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Giet de spaghetti af en meng met de pastasaus.
  8. Schep de pasta alla norma op 2 borden, verdeel de gebakken ricotta erover en een aantal blaadjes basilicum.
Pasta | orechiettepasta met chipolata, cherrytomaten en courgette

Kokkerellen met Suus – inspiratie

Op zoek naar een ander lekker pasta recept? Op vakantie in de stad Napels in Italië maakte ik een heerlijk pastarecept: orechiettepasta met chipolata, cherrytomaten en courgette.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.