Blog maand oktober 2021

Blog | maand oktober 2021

Blog maand oktober 2021

De maand oktober 2021 had nog een aantal heerlijke zonnige dagen. Sinds deze maand hebben we een museumkaart, ideaal om buitenactiviteiten te ondernemen zoals het openluchtmuseum. Helaas ook een aantal regenachtige dagen, maar dan vind ik het altijd fijn om te rommelen in huis. Sinds afgelopen week heb ik in de klas een kweekbak voor witte champignons. Ik ben benieuwd of we over een aantal weken champignonsoep kunnen maken!

Voor Kokkerellen met Suus had ik ook meer tijd om recepten te maken. Er kwamen maar liefst 6 recepten online! Volgens het Oostenrijke traditionele recept maakte ik kaiserschmarrn met rozijnen en appelcompote. Met de gehaktballen met grove mosterd en jus maakte ik een broodje gehaktbal met satésaus. Ook maakte ik het basisrecept van rode wijnsaus wat ik serveerde bij tournedos. Als laatste recept kwam een paella met mosselen en chorizo online, als review van het kookboek La Paella.

Recepten maand oktober 2021:

Klik hieronder op de titel of foto voor een link naar het recept.

Kaiserschmarrn met rozijnen en appelcompote
Kaiserschmarrn met rozijnen en appelcompote

Het traditionele recept van het bekende zoete Oostenrijkse gerecht: kaiserschmarrn met rozijnen en appelcompote.

Gehaktballen met grove mosterd en jus
Gehaktballen met grove mosterd en jus

Ouderwets lekkere gehaktballen in een nieuw jasje met onder andere grove mosterd, ui en ketjap en natuurlijk jus.

Broodje gehaktbal met satésaus
Broodje gehaktbal met satésaus

Ultieme comfortfood gerecht voor het weekend: broodje gehaktbal met satésaus. Gemakkelijk in slechts 5 minuten te maken.

Zelf rode wijnsaus maken
Zelf rode wijnsaus maken

Rode wijnsaus is lekker bij rood vlees, zoals biefstuk, entrecote, tournedos of wild vlees. Vaak wordt de saus geserveerd met de feestdagen.

Tournedos met rode wijnsaus
Tournedos met rode wijnsaus

Tournedos is een bijzonder stukje vlees, perfect voor een feestelijk etentje. Zeker als je de tournedos serveert met rode wijnsaus!

Paella met mosselen en chorizo
Paella met mosselen en chorizo

Een heerlijke paella met mosselen en chorizo dat mij terug deed denken aan een vakantie op Fuerteventura. Makkelijk en leuk om te maken!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.