Gehaktballen met grove mosterd en jus

Gehaktballen met grove mosterd en jus

Gehaktballen met grove mosterd en jus

At jij vroeger ook regelmatig AGV (aardappels, groente, vlees)? Qua vlees waren gehaktballen één van mijn favorieten. Pas geleden heb ik weer gehaktballen gemaakt. Voordeel van zelf gehaktballen maken is dat je ze zo kunt kruiden wat jij lekker vindt! Ik maakte ouderwets lekkere gehaktballen in een nieuw jasje met onder andere grove mosterd, ui en ketjap en natuurlijk jus. Maak jij ook wel eens gehaktballen?

Recept ‘Gehaktballen met grove mosterd en jus’

Aantal: 6 gehaktballen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

Gehaktballen:

  • 600 gram gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel ketjap
  • 3 theelepels worcestershire sauce
  • 1 kleine ui
  • 3 knoflooktenen
  • 50 gram paneermeel
  • 25 ml melk
  • Zout
  • Peper
  • 20 gram bloem
  • 50 gram ongezouten roomboter

Jus:

  • 1,5 eetlepel dijon mosterd
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 ml water
Benodigdheden:
  • Mengschaal
  • Koekenpan
Bereidingswijze:
  1. Snijd de ui en knoflook fijn.
  2. Meng alle ingrediënten (behalve de bloem en roomboter) voor de gehaktballen goed met elkaar.
  3. Verdeel het gehakt in 6 en rol gehaktballen van ongeveer 145 gram.
  4. Haal de gehaktballen door de bloem en klop het overtollige bloem af.
  5. Smelt de roomboter in de koekenpan en bak hierin de gehaktballen op middelhoog vuur rondom bruin.
  6. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar op een bord.
  7. Maak de jus door de dijon mosterd en ketjap toe te voegen aan de roomboter in de koekenpan.
  8. Roer hier ook de bloem doorheen en laat zo’n 2 minuten garen.
  9. Giet het water in delen erbij en roer goed door. Laat even kort inkoken.
  10. Doe de gehaktballen met grove mosterd terug in de jus.
Pasta | spaghetti met gehaktballetjes
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze pasta is 1 van de lekkerste spaghetti recepten. Spaghetti met gehaktballetjes op smaak gebracht met nasikruiden en tomatensaus.

2 Comments

  1. Ik dacht: lekker recept lijkt me dat..en ik ging gelijk kijken. Maar daar heb je het weer…..
    Zout en peper.
    Niet 1 tl zout, of iets dergelijks!
    Daar ga ik, zeker bij gehakt, altijd de fout in.
    Je kunt er achteraf of tijdens bereiding niks meer afhalen of bijdoen
    En als je iets eet in een restaurant of kant en klaar koopt zit er toch ook zout in?
    Kun je dan niet een hoeveelheid zout in het recept zetten? Die tl schepjes, afgestreken?
    Anders lukt het me nooit ze zo lekker te krijgen als dat ze er uit zien op de foto…..

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.