Broodje gehaktbal met satésaus

Broodje gehaktbal met satésaus

Broodje gehaktbal met satésaus

Vrijdag(avond)! Tijd voor een comfortfood gerecht: broodje gehaktbal met satésaus. Eerder deze week kwam het recept van gehaktballen met grove mosterd en jus online op Kokkerellen met Suus. Je kunt de gehaktballen natuurlijk ouderwets met aardappels en groenten eten. Maar ook de bekende truckerssnack: broodje bal. Super lekker en gemakkelijk in slechts 5 minuten te maken. Een broodje met daarop sla, de gehalveerde gehaktbal, satésaus en als finishing touch gebakken uitjes. Wat is jouw ultieme comfortfood gerecht voor het weekend?

Recept ‘Broodje gehaktbal met satésaus’

Aantal: 1 persoon

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:
  • 1 broodje
  • 1 gehaktbal
  • 2 blaadjes kropsla
  • 60 gram satésaus
  • Gebakken uitjes
Benodigdheden:
  • Koekenpan
  • Kleine pan
Bereidingswijze:
  1. Halveer de gehaktbal en warm deze op in de koekenpan. Draai een aantal keer om.
  2. Doe de satésaus in de kleine pan en verwarm op middelhoog vuur. Wanneer de satésaus wat te dik is, kan je het met een scheutje water verdunnen.
  3. Snijd het broodje doormidden en leg de gewassen blaadjes kropsla op de onderste helft.
  4. Leg op de sla de gehaktbal en verdeel de satésaus erover.
  5. Strooi nog wat gebakken uitjes over het broodje gehaktbal met satésaus.
Gehaktballen met grove mosterd en jus
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Ouderwets lekkere gehaktballen in een nieuw jasje met onder andere grove mosterd, ui en ketjap en natuurlijk jus. Voordeel van zelf gehaktballen maken is dat je ze zo kunt kruiden wat jij lekker vindt!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.