
Op Kokkerellen met Suus staan al heerlijke caprese recepten. Zoals een salade, spiesjes en een belegde Italiaanse bol. De smaak combinatie tomaat, mozzarella en basilicum vind ik echt heerlijk! En daarmee bedacht ik weer een recept: caprese pastasalade met pesto. Pastasalades zijn heerlijk in de zomer als avondeten. Het kan ook heel goed als bijgerecht bij een bbq. Kies voor een volkoren pasta om de salade wat gezonder te maken. Eet jij graag pastasalades en wat is jouw top smaak combinatie?
0Aantal: 2 personen of voor 4-6 personen als bijgerecht
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 180 gram volkoren fusilli
- 1x recept groene pesto (125 gram pesto)
- 150 gram mozzarella bolletjes
- 250 gram cherrytomaten
- 35 gram rucola
- 10 gram pijnboompitten
- Olijfolie
- Zout
Benodigdheden:
- Pan
- Koekenpan
- Schaal
Bereidingswijze:
- Zet een pan met gezouten water op het vuur. Kook de fusilli in ongeveer 10 minuten al dente. Giet de pasta af en laat afkoelen in een vergiet. Meng er eventueel wat olijfolie door om plakken tegen te gaan.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Meng de pesto goed met de fusilli in een schaal. Snijd de cherrytomaten doormidden. Roer door de pasta de rucola, cherrytomaten en mozzarella bolletjes.
- Strooi de geroosterde pijnpitten over de caprese pastasalade met pesto.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Lekkere pastasalade met carpaccio en zelfgemaakte pesto. Een heerlijke salade als avondeten of als bijgerecht bij de bbq met zomerse dagen!