Pasta | pastasalade met carpaccio

Carpaccio, ik ben er gek op! Natuurlijk staat er op mijn website al een heerlijk recept voor carpaccio. Deze keer heb ik een pastasalade gemaakt met carpaccio en zelfgemaakte pesto. Een topper van een recept, fantastisch als avondeten, maar ook als bijgerecht. Ben jij ook gek op carpaccio?

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten:

  • 160 gram volkoren fusilli
  • 2 porties carpaccio (ongeveer 170 tot 200 gram)
  • 100 gram pesto (zie link voor recept)
  • 50 gram rucola
  • 45 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram kappertjes
  • 15 gram pijnboompitten
  • 10 cherrytomaatjes
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden:

  • Pan met water
  • Vergiet
  • Koekenpan
  • Schaal

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met gezouten water op het vuur. Kook de fusilli in 9 tot 11 minuten al dente. Laat de pasta afkoelen in een vergiet.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  3. Doe de rucola en kappertjes in een schaal. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en de zongedroogde tomaten en rode ui fijn. Rasp de Parmezaanse kaas en doe de helft hiervan bij de salade.
  4. Pak de pan waarin je de pasta hebt gekookt. Doe hierin de afgekoelde pasta en meng deze goed met de pesto.
  5. Doe de pasta met pesto bij de salade en roer door elkaar.
  6. Snijd / scheur de plakjes van de carpaccio doormidden. Meng de helft met de salade en leg de andere helft erboven op.
  7. Verdeel de geroosterde pijnboompitten bovenop de salade.
  8. Strooi wat peper (en eventueel zout) over de salade heen.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.