Caprese bestaat uit de kleuren van de Italiaanse vlag: groen van de basilicum in de pesto, wit van de mozzarella en rood van de tomaten. Niet geheel toevallig is caprese ontstaan in de Italiaanse stad Capri. Op Kokkerellen met Suus staan verschillende recepten met caprese: als salade, spiesjes en nu ook als belegd broodje. Zoals jullie misschien al wel weten, hou ik in het weekend van belegde broodjes. Deze Italiaanse bol caprese is super makkelijk om te maken en heerlijk smaakvol. Maak ook een keer zelf groene pesto, het is niet moeilijk en verrijkt echt jouw gerecht!
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 2 Italiaanse bollen
- 2 trostomaten
- 1 bol mozzarella
- Recept groene pesto
- Handje rucola
- 15 gram pijnboompitten
Benodigdheden:
- Oven
- Koekenpan
Bereidingswijze:
- Bak de Italiaanse bollen zoals aangegeven op de verpakking. Bij vers gebakken Italiaanse bollen, sla je deze stap vanzelfsprekend over.
- Zet een koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitten goudbruin. Blijf goed opletten dat de pijnboompitten niet verbranden.
- Snijd de Italiaanse bollen open en besmeer rijkelijk met de pesto. Verdeel wat rucola over beide Italiaanse bollen.
- Snijd de mozzarella en tomaten in plakken. Leg deze om en om bovenop de rucola.
- Verdeel nog wat pesto over de mozzarella en tomaten. Strooi als laatste wat pijnboompitten over de Italiaanse bollen.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Op Kokkerellen met Suus staan, naast deze heerlijke Italiaanse bol caprese, nog meer super lekkere belegde broodjes. Zoals deze broodjes gezond met Solight kaas, kipfilet, komkommer en gekookt ei.