Blog maand februari 2023

Blog | maand februari 2023

Blog maand februari 2023

Februari is, met slechts 28 dagen, de kortste maand van het jaar 2023. Het was tijd voor een nieuwe profielfoto, ik schreef een #hotspot over Hex in Oudewater, plaatste een review over het recept taco’s gevuld met pulled chicken en maakte ik een reels over de bereiding van gehaktballen met grove mosterd.

Deze maand kwamen er 5 recepten online op Kokkerellen met Suus. Voor de samenwerking met het Italiaanse pastamerk La Molisana maakte ik 2 recepten: pita pizza met tonijn en een eenpanspasta met orzo. Als basisrecept maakte ik zelf rode pesto en daarmee maakte ik een quiche met kip. Op de bbq pofte ik knoflook en daarmee maakte ik een gepofte knoflookboter.

#hotspot | Nederland – Oudewater – Hex

In het najaar reden wij een rondje langs de mooiste dorpjes / stadjes in de provincie Utrecht. Nadat we in het historische Montfoort waren geweest, reden we door naar het kleine en pittoreske Oudewater. Inmiddels hadden we wel zin in wat drinken en zo kwamen we bij Hex terecht. Alleen het pand is al prachtig: het historische Arminiushuis uit 1601.

Het beviel ons zo goed bij Hex in Oudewater, dat wij besloten om langer te blijven en daar ook een hoofdgerecht te eten. Ingrediënten uit het seizoen en dagverse producten komen samen tot smaakvolle gerechten met een twist. Inmiddels zijn we er nogmaals geweest om te lunchen en te borrelen met vrienden. Graag willen we nog eens gaan dineren bij Hex in Oudewater. En ik raad het jou ook aan om er een keer naar toe te gaan!

#hotspot Nederland Oudewater Hex

Recepten maand februari 2023:

Klik op de titel of foto voor een link naar het recept.

Pita pizza met tonijn

Pita pizza met tonijn maak je eenvoudig door pitabroodjes te beleggen met pizzasaus, tonijn, rode ui en mozzarella en af te bakken in de oven.

Deze rode pesto maak je o.a. van zongedroogde tomaten en geroosterde cashewnoten en is echt een heerlijk smaakbommetje!

Zelf rode pesto maken
Quiche met kip en rode pesto

Voor deze quiche combineerde ik kip, rode pesto, spinazie met cherrytomaten en kaas bovenop. Bij een lunch werd deze quiche goed ontvangen.

Een heerlijke eenpanspasta met orzo: alle ingrediënten in 1 pan en binnen een half uur genieten van een smaakvol gerecht!

Eenpanspasta met orzo
Gepofte knoflookboter

Door knoflook te poffen wordt het zacht en zoet van smaak. Maak zelf ook maar eens gepofte knoflookboter, heel eenvoudig met dit recept.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.