Pas geleden at ik een quiche met kip en pesto. Dat inspireerde mij tot deze quiche met kip, rode pesto en spinazie. De rode pesto had ik zelf gemaakt voor een ander gerecht en daar had ik nog wat van over. Ik combineerde kip en rode pesto met spinazie en cherrytomaten en kaas bovenop de quiche. De quiche maakte ik voor een gezamenlijke lunch met mijn collega’s en deze werd goed ontvangen. Welke ingrediënten combineer jij graag in een quiche?
Recept ‘Quiche met kip en rode pesto’
Aantal: 4-8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 35-45 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 400 gram kipdijfilet
- 1 ui
- 3 knoflooktenen
- 150 gram rode pesto
- 300 gram spinazie
- 6 plakjes hartig taartdeeg
- 3 eetlepels paneermeel
- 4 eieren
- 60 gram geraspte kaas
- 7 cherrytomaten
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Benodigdheden:
- Oven
- Springvorm / quichevorm
- Bakpapier
- Bakkwast
- Koekenpan
- Maatbeker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de plakjes hartig taartdeeg. Beleg de bodem van de vorm met bakpapier en smeer de randen in met de olijfolie.
- Snijd de kip in blokjes en bak in wat olijfolie in een koekenpan.
- Maak de ui en knoflook schoon, snijd fijn en fruit aan bij de kip.
- Voeg de rode pesto toe en roer er goed doorheen. Doe de spinazie erbij en laat slinken.
- Breng het kip, pesto en spinazie mengsel goed op smaak met zout en flink wat peper.
- Beleg ondertussen de vorm met het hartig taartdeeg. Prik met een vorm wat gaatjes en strooi het paneermeel erover.
- Verdeel de vulling over de bodem van de quiche.
- Klop de eieren in een maatbeker los en schenk deze over de quiche heen.
- Strooi de geraspte kaas erover. Halveer de cherrytomaten en leg deze op de quiche.
- Zet de quiche met kip en rode pesto in de voorverwarmde oven en bak in 35-45 minuten goudbruin.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze spruitjes quiche met blauwe kaas is heerlijk als avondeten. In de quiche zitten ook spekjes, ui en kastanjechampignons.
Deze quiche met zalm, prei en groene aspergetips is het ideaal voor de lunch, brunch of borrel. Maar natuurlijk ook heerlijk als avondeten.
Een heerlijke vegetarische quiche met zoete aardappel, feta, paprika en ui. In 25 minuten gemaakt en daarna nog 30-45 minuten in de oven.
De witte asperges zijn er weer! Deze keer maakte ik mini quiches met witte asperges. Lekker als voorgerechtje of als borrelhapje.
Quiche lorraine met prei is vanwege de combinatie spek en prei erg lekker! Deze quiche kan prima als avondeten, lunch of bij de borrel.