Door knoflook te poffen wordt het zacht en zoet van smaak. Het poffen kan je zowel in de oven als op de bbq doen. De gepofte knoflook knijp je uit de schil en meng je met roomboter, zout en peper. Een gehele bol klinkt veel, maar het is echt heel lekker van smaak! Maak zelf ook maar eens gepofte knoflookboter, heel eenvoudig met dit recept.
Recept ‘Gepofte knoflookboter’
Aantal: 150 gram
Bereidingstijd: 5 minuten + ongeveer 30-45 minuten
Ingrediënten:
- 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 1 bol knoflook
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Bbq of oven
- Aluminiumfolie
- Schaaltje
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven of bbq tot 180 graden.
- Snijd de bovenkant van de knoflook af en leg de bol op een vel aluminiumfolie.
- Sprenkel er wat olijfolie op en strooi er zout en peper over.
- Vouw het aluminiumfolie dicht en leg in de oven of op de bbq.
- Na 30-45 minuten is de bol knoflook zacht geworden.
- Vouw het aluminiumfolie voorzichtig open en laat even afkoelen.
- Knijp de knoflookbol uit boven het schaaltje met roomboter.
- Meng de roomboter met de gepofte knoflook.
- Breng de gepofte knoflookboter op smaak met zout en peper.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Slagroom met 35% vet laat je fermenteren en met de mixer maak je hiervan zelf heel simpel roomboter. Met als bijproduct karnemelk!
Deze kruidenboter met verse Italiaanse kruiden, sjalot en knoflook is gemakkelijk te maken met ongezouten roomboter en een hakmolentje.
Met zwarte knoflook maakte ik een zwarte knoflook rozemarijn boter. Heerlijk op een stokbrood als borrelhapje.