Blog maand januari 2023

Blog | maand januari 2023

Blog maand januari 2023

In de maand januari 2023 kwamen 5 nieuwe recepten online op Kokkerellen met Suus. Het nieuwe jaar startte ik met een recept voor thee gemaakt van sinaasappel, kaneel en steranijs. Voor een samenwerking maakte ik 2 pastarecepten: spaghetti Cacio a Pepe en pasta pesto rosso. Tijdens het voorbereiden van het Kerst voorgerecht vitello tonnato, bedacht ik dat het ook heerlijk zou smaken op een broodje. Dus ik maakte een belegd broodje met vitello tonnato. Als laatste recept maakte ik gefrituurde uienringen van bierbeslag, lekker bij een burger of als snack.

Begin december 2022 was ik samen met mijn vriend een weekendje naar de Belgische stad Gent. We gingen langs bij wijnbar en delicatessewinkel Goûts & Couleurs. Een leuke plek, dus ik heb er een #hotspot over geschreven! Tips voor leuke restaurants / (wijn)barretjes in binnen- of buitenland zijn trouwens altijd welkom.

#hotspot | België – Gent – Goûts & Couleurs

Begin december 2022 ben ik samen met mijn vriend een weekendje naar de Belgische stad Gent geweest. Net aangekomen op vrijdagavond liepen wij op de Groentenmarkt, een gezellig plein in het historische stadscentrum van Gent. We hadden wel zin in een hapje en een drankje en zagen Goûts & Couleurs. Deze wijnbar en delicatessenwinkel is sinds april 2019 geopend en wordt gerund door eigenaren Bert en Caroline.

Klik op de foto of de titel voor een link naar mijn blog #hotspot.

#hotspot België Gent Goûts & Couleurs

Recepten maand januari 2023:

Klik op de titel of foto voor een link naar het recept.

Thee met sinaasappel, kaneel en steranijs

Een heerlijke thee gemaakt van sinaasappel, kaneel en steranijs. Super simpel, maar wel erg lekker! Doe er eventueel honing bij.

Spaghetti Cacio e Pepe betekent letterlijk spaghetti met kaas en peper. Met weinig ingrediënten een smaakvol Italiaans pastagerecht.

Spaghetti Cacio e Pepe
Broodje vitello tonnato

Hou jij ook zo van rijkelijk belegde broodjes? Maak dan eens dit broodje vitello tonnato; (kalfs) fricandeau met tonijnsaus.

Pesto rosso is een rode pesto van zongedroogde tomaten en cashewnoten. Maak in 15 minuten het traditionele gerecht pasta pesto rosso.

Pasta pesto rosso
Gefrituurde uienringen van bierbeslag

Het is niet moeilijk om deze gefrituurde uienringen van bierbeslag te maken, vooral leuk om te doen! Lekker bij een burger of als snack.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.