Al langere tijd wilde ik eens ‘pesto rosso’ maken, een rode pesto van zongedroogde tomaten en cashewnoten. Met de rode pesto maakte ik het pastagerecht ‘pasta pesto rosso’ voor mijn samenwerking met het authentieke Italiaanse familiebedrijf La Molisana. Fusilli of farfalle pasta kan je vanwege de vorm hiervoor het beste gebruiken. De pasta van La Molisana heeft een ruw oppervlakte waardoor de pestosaus goed hecht. Meer heeft het pastagerecht pasta pesto rosso eigenlijk niet nodig, maar ik deed er nog wat rucola sla, geraspte Pecorino Romano kaas en gemalen peper bij. In slechts 15 minuten geniet ook jij van dit traditionele Italiaanse pastagerecht!
Recept ‘Pasta pesto rosso’
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
Rode pesto – totaal 350 gram:
- 200 gram zongedroogde tomaten
- 50 gram cashewnoten
- 50 gram Pecorino Romano
- 2 knoflooktenen
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels olie uit het potje zongedroogde tomaten
- Zout
- Peper
Recept ‘pasta pesto rosso’:
- 160 gram fusilli
- 100 gram rode pesto
- Handje rucola
- Pecorino Romano
- Peper
Benodigdheden:
- Pan
- Koekenpan
- Hakmolentje
- Rasp
Bereidingswijze:
- Zet een pan met gezouten water op hoog vuur tot het water kookt. Zodra het water kookt zet je het op middelhoog vuur en doe je de fusilli erbij. Kook totdat de pasta al dente is. Giet de pasta af, maar vang wel wat van het kookvocht op.
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
- Doe alle overige ingrediënten voor de pesto rosso alvast in een hakmolentje. Doe de geroosterde cashewnoten erbij en maal tot een egale massa. Voeg er eventueel nog wat extra olie aan toe. Breng de rode pesto op smaak met wat zout en peper.
- Meng 100 gram van de pesto rosso met de pasta. Doe hier 4 eetlepels kookvocht bij om een saus van de rode pesto te maken.
- Verdeel de pasta pesto rosso over borden en leg hier wat rucola bij. Rasp wat Pecorino Romano over de pasta en gemalen peper.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Spaghetti Cacio e Pepe betekent letterlijk spaghetti met kaas en peper. Met weinig ingrediënten een smaakvol Italiaans pastagerecht.
Een super makkelijk en smaakvol pastagerecht? Dat is trofie al pesto! Traditioneel wordt trofie pasta gegeten met de klassieke pesto alla Genovese.
Deze caprese pastasalade met pesto is heerlijk als avondeten of als bijgerecht. Kies voor een volkoren pasta om de salade gezonder te maken.