Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti Cacio e Pepe

Wat ik zo fantastisch vind aan Italiaanse recepten, is dat er met weinig ingrediënten een heerlijk gerecht kan worden bereid. Spaghetti Cacio e Pepe betekent letterlijk spaghetti met kaas en peper. Dat zijn de enige ingrediënten die in dit gerecht worden gebruikt. Wel met de beste producten, dat is zeer belangrijk!

Ik mag samenwerken met het Italiaanse familiebedrijf La Molisana, 1 van de grootste pastamerken in Italië en maakt pasta van hoogwaardige kwaliteit. De pasta wordt gemaakt met behulp van een bronzen mal, wat zorgt voor een iets geruwd oppervlakte zodat de saus zich goed aan de pasta hecht. Ook loont het echt de moeite om Pecorino Romano (een harde Italiaanse schapenkaas) te halen bij de lokale kaasboer, veel lekkerder van smaak dan vanuit de supermarkt. Qua peper gebruik je hele peperkorrels die je met een pepermolen of vijzel maalt.

De spaghetti kook je in gezouten water bijna al dente. De gemalen peper rooster je in een droge koekenpan. De Pecorino Romano rasp je en met wat kookwater maak je een ‘papje’ van kaas. Dit meng je met de spaghetti en peper. Nog wat extra kookwater erbij en je hebt een romige en smaakvolle Spaghetti Cacio e Pepe!

Recept ‘Spaghetti Cacio e Pepe’

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Spaghetti Cacio e Pepe (ingrediënten)
Ingrediënten:
 • 160 gram spaghetti
 • 75 gram Pecorino Romano kaas
 • Peper

Benodigdheden:
 • Pan
 • Pepermolen of vijzel
 • Koekenpan / hapjespan
 • Kaasrasp
 • Soeplepel
 • Pastatang
Bereidingswijze:
 1. Zet een pan met water op hoog vuur en voeg er wat zout aan toe. Zodra het water kookt doe je de spaghetti erbij. Deze kook je totdat het net al dente is, ongeveer na 8 minuten.
 2. Vermaal flink wat peperkorrels in een pepermolen of vijzel. Rooster deze in een droge koekenpan op laag vuur. Voeg er 2 soeplepels met kookwater van de spaghetti bij. Let op, dit zorgt voor veel stoom!
 3. Rasp ondertussen de Pecorino Romano en doe in een schaaltje. Voeg er 1 soeplepel met kookwater van de spaghetti aan toe. Roer goed door totdat er een papje ontstaat. Eventueel doe je er nog wat extra kookwater bij.
 4. Haal de spaghetti met een pastatang uit het kookwater en doe direct bij de pan met geroosterde peper. Zet het vuur uit. Roer het papje van de Pecorino Romano er doorheen.
 5. Serveer de spaghetti Cacio e Pepe direct. Strooi er eventueel nog wat peper en/of kaas over.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Pasta carbonara met Parmezaanse kaas

Met dit recept van pasta carbonara met Parmezaanse kaas lukt het jou om deze heerlijke pasta met uitgebakken spek te maken. Zonder room en roereieren. 😉

Pasta alla norma is een makkelijk en vegetarisch pastagerecht. Bak de blokjes aubergine direct goudbruin, zodat het in 25 minuten bij jou op tafel staat!

Pasta | pasta alla norma
Pasta pesto

Een super makkelijk en zeer smaakvol pastagerecht? Dat is trofie al pesto! Traditioneel wordt trofie pasta gegeten met de klassieke pesto alla Genovese.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.